KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta


sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ohjeita tuleville isille


Hesarin sunnuntailiitteessä oli tänään (8.9.2013) Reetta Rädyn kolumni aiheesta "Ohjeita tuleville äideille". Kuten äitipuheeseen kuuluu, kyseessä oli lista tekosyitä sille, miten ja miksi äidit voivat vältellä ekologista ja sosiaalista vastuutaan.

Millainen sitten olisi yhtä käytännöllinen lista tuleville isille? Tällainen:OHJEITA TULEVILLE ISILLE

1. Pakkaa ja pakene. Tuomitse itse itsesi elinkautiseen. Se on viimeinen oma valinta, jonka voit vielä tehdä. Matkalla lentokentälle pohdi mitä eroa on "olla vapaa jostakin" ja "olla vapaa johonkin".

2. Jos sinussa ei ole miestä ykkösvaihtoehtoon, tunnusta virheesi ja hae lähete sterilisaatioon. Tee se ajoissa. Yksi iso virhe on inhimillinen onnettomuus, mutta virheen toistuessa olet tragediasi ansainnut.

3. Isyys merkitsee pidempää vankeutta kuin mitä saisit murhasta. Osta devareita, konsolipelejä ja äänikirjoja kestääksesi. Kirjoihin on turha yrittää keskittyä, elokuviin voit päästä enintään kerran kuussa vanhemmuusdeittien varjolla. Pornokaan ei ole pahitteeksi, mutta tekee katkeraksi.

4. Opettele tekemään olutta ja viiniä. Ei lapsen kanssa selvin päin kestä. Tulet tarvitsemaan päivittäisen annoksen turtumusta. Remontoi oma vessa.

5. Elämää, sinänsä, ei kannata hukata. On vain lusittava aikansa siedettäväksi sisustetussa perhesellissä.

6. Hakeudu politiikkaan ja järjestötehtäviin, pyri pomoksi. Isälliset vastuut yhteiskunnan keskeisillä paikoilla ovat riittävä syy pysyä poissa biologisen koti-isän vartiopaikalta. Jopa päiväkausia.

7. Etsi itseäsi varakkaampi ja/tai vanhempi sijaisisä. Tee selväksi, diskreetisti, että kaunis vaimosi tarvitsisi jo paljon parempaa puolisoa kuin sinä. Lapsi menee jalomielisen kaupan kytköksenä kuin huomaamatta.

8. Täytä päiväsi mediavälineillä. Laitteiden luomista keskeytyksistä kertyy pala palalta uusi elämäsi edellisen ja epäonnistuneen rinnalle.

9. Muista: et sinä lasta halunnut, vaan vain sen, että rakastamasi nainen saa haluamansa. Eikä elatusansa ole varsinainen uhka, vaan se, miten lapsi toimii välirauhan panttivankina sukupuolten sodassa.

10. Tunnusta julkisesti tekemäsi virhearvio. Kerro toimineesi vastoin parempaa ymmärrystäsi. Levitä tietoa vasektomian vaivattomuudesta nuorille miehille. Auta heitä välttämään nolo kohtalosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti