KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2023

Proosaklubilla Helsingin Lääkäripäivillä 26.1.

Työväen näyttämöpäivillä 27.-29.1.

Keväällä ilmestyy kirjani Fantastiset vankilat Kulttuurivihkoilta

Syksyllä ilmestyy kirjani Alfred Hitchcockin 30 klassikkoelokuvaa Avain-kustantamolta

8.-11.6. Eurocon Uppsalassa
lauantai 12. marraskuuta 2022

Fillarikisoja demottamassa 11.11. 2022


Metson käsikirjastossa pelidemossa minä & Pekka Ollikainen.


Kirjastolaitos vetäisi kaksoisvoiton Tampereen pääkirjaston ensimmäisessä avoimessa Flamme Rouge -kisassa. Olin demottamassa peliä mutta jäin silti pronssisijalle, mikä antanee hyvän kuvan nykypäivän perhepelin reilusta yllätyksellisyydestä. Ennen avointa pelikierrosta olin demottanut jo yhden session Saaran ja Vilin kanssa, jotta kirjastoon saapuneet oppisivat pelin ja näistä sitten kolme osallistuikin avoimeen sessioon, mukaan lukien kirjastolaitosta edustanut Anni

Ilmassa oli oikeasti spektaakkelin tuntua, koska demoa varten sain lainaksi paikallisesta Lautapelit.fistä Flamme Rougen jättiversion. Kuljetimme ison puulaatikon raitsikalla kirjastolle ja fiilis lautapelaamisen esittelyyn oli aivan toista luokkaa komeaa peliä kootessa... kunnes tajuttiin että laatikosta puuttuvat pelikortit! PDM?! sanoisi ranskalainen.


Saara lähti kiireesti kilpailevaan pelikauppaan korttelin päähän ja palasi sieltä Flamme Rouge -lootan kanssa josta saatiin kortit juuri ennen demon alkua. Siinä päivän dramatiikka.


Pääkirjaston peliteemaviikolla, jonka perjantain demot huipensivat, oli kuulemma parhaimmillaan ollut yleisöä parikymmentä ja ohjelmassa oli ollut Mike Pohjolan esitelmää, Praedorin ropetusta ja pelimusiikin dj. Flamme Rougen yleisöä pistäytyi ehkä kymmenkunta ihmistä, ei yhtäkään lasta. Demopelit myös kokeeksi streamattiin verkkoon missä katsojaluvut olivat samaa luokkaa, tallenteilla ehkä enemmänkin. Peliviikon järjestänyt Hyvä peliliike -projekti oli kuitenkin tyytyväinen demoihin ja ensi vuonna pyritään (ilman projektiakin) pääkirjastossa järjestämään samanlaista tapahtumaa. Puhuttiin myös, että sivukirjastoissa olisivat omiaan demot joissa opetettaisiin yleisölle kokoelmasta löytyvien vaikeampien pelien sääntöjä. Projektia vetänyt Pekka visioi, että kirjastossa voisi olla jopa figupelaajien tarvitsema skenaarioalusta minne tulla omien lootiensa kanssa...


Ja hauskaahan meillä pelaajillakin oli. Seisaallaan pelatessa lautapeli etenee nopeammin, samoista syistä miksi kokouksetkin on tehokkaampi järjestää seisaaltaan. Pelin jättiversion ja autenttisen oloisten figujen ansiosta kilpa-ajo myös näytti historian simulaatiolta eikä vain muovitötsien nelivärirysähdykseltä. Jälkidopingin äärestä lähtivät jättikiitokset nuohevalle Lautapelit-firmalle & peleihin osallistuneille.

 

Striimatun demon videotallenne löytyy täältä Twitch-palvelusta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti