KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


torstai 10. lokakuuta 2013

Kohti ratkaisukeskeistä taidetta

Taiteen kehittymisen este on se, että konfliktitilanteista ei edetä nopeisiin ratkaisuihin, vaan jätetään rahan ja sisällön väliset mittailut byrokraateille. Ylipäänsä "kulttuuriministeri" on imaginäärisin virka mitä hallitukseen voidaan sisällyttää eikä siitä alaspäin ole samalla asteikolla typerämpää virkaa kuin ehkä päiviräsäsellä, jonka jäljiltä maailma näyttää Monty Pythonin sketsiltä.

Kulttuuriministerin virka pitäisikin oitis lakkauttaa ja päästää se urpo vasemmistolainen pallokavereidensa pariin, mutta siirtää samalla suomalaisen taidemaailman konfliktit suoraan presidentin päätettäväksi. Saisi samalla Sauli eläytyä venäläiseen hallintomalliin.

1.
Konflikti: Guggenheimin kassapäätemuseo pitäisi pikaisesti rakentaa johonkin päin Helsinkiä, jotta turistitaiteen turhuudesta tai tarpeellisuudesta ei tarvitsisi nähdä enää yhtään "asiantuntevaa" mielipidettä.
Ratkaisu: Guggenheim rakennuttaa vuosia odotetun lasten sairaalan ja taideteokset ripustetaan sairaalan käytäville. Vierailijat saavat itse tykönään päättää, kumpi on tärkeämpää, fragmentoitu taide vai fragmentoituva lapsi. Vastaukset voi postittaa herra Kallela-Guggenheimille.

2.
Konflikti: Kustantamo Ntamon johtaja Leevi Lehto haluaisi vetää tuottamansa runoteokset pois Tanssiva Karhu -kilpailusta, koska kilpailun tuomari sanoi ääneen saman asian, millä Lehto on kehuskellut jo vuosia sitten: Vain täyttämällä kirjamarkkinat runoteosten tulvalla voi aiheuttaa semanttisen inflaation sanataiteen kentällä ja kyseenalaistaa runouden erityistehtävän.
Ratkaisu:Yleisradio perustaa erillisen palkinnon, jonka raati valitsee voittajan kvantitatiivisin eikä kvalitatiivisin perustein. Esimerkiksi: työntääkö Lehto kuulaa pidemmälle kuin Ihalainen?

3.
Konflikti: Vanhan polven elokuvaohjaaja Matti Kassila on väittänyt, että kaikki uudet suomalaiset elokuvat ovat surkeita käsikirjoitukseltaan. Vanhan polven elokuvahullu Petteri Vompatti on puolestaan väittänyt, että kaikki uudet digitaaliset elokuvat ovat kelvottomia katsoa.
Ratkaisu: Kaikki uudet suomalaiset elokuvat siirretään herkästi syttyvälle nitraattifilmille ja toimitetaan sikariportaan katsottavaksi.


"Ben Affleck's Batman, when viewed in IMAX 3D, has the power to reset broken bones."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti