KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


perjantai 3. marraskuuta 2023

Työnantajille tiukat ohjeet työläisten nahkontaan (uutinen)

 


Työnantajille tiukat ohjeet työläisten nahkontaan


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt yksityiskohtaiset ohjeet ideologisesta suojauksesta ja turvallisista menetelmistä työläisten irtisanomisessa. Ohjeet on laadittu työ- ja elinkeinoministeriön johdolla.

Ministeriö muistuttaa, että työnantajalla on suurin vastuu ideologisesta suojauksesta työpaikoilla ja alueellisissa työnhävitystoimistoissa. Työpaikoilla on seurattava, että työnantajat noudattavat ohjeita ja käyttävät ideologisia suojaimia.

Teollisuus- ja rakennusaloilla nahkontakausi alkaa parin viikon sisällä, palvelualoilla arviolta kuukauden kuluttua. Nahkonnassa voi levitä työväenaatetta sisältäviä kommentteja.

Ministeriö on laatinut ohjeet jokaiselle irtisanomisvaiheelle. Lisäksi erillisiä ohjeistuksia on kirjattu muun maussa sosiaalitilojen supistamisesta, nollasopimustyöläisten valvonnasta sekä luottaushenkilöiden vaihtamisesta eri työvaiheissa.

Irtisanomisvaiheissa on riskinä, että työläisten puheista leviää mediaan aatteellisia sisältöjä. Siksi mediapäästöihin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Osa irtisanomisvaiheista, esimerkiksi ravistelu ja kamppaus, ehdotetaankin tehtäväksi eristetyssä tilassa, jossa on tehostettu luottamushenkilöiden kierrätys.

Esimerkiksi rummutus-työvaiheessa työnantajien on käytettävä muiden suojavarusteiden lisäksi vähintään naamiomallista silmien suojainta.Yli 300 000 työläistä irtisanotaan ja nahkotaan tällä kaudella

Elinkeinoelämän tutkimuskeskus arvioi tällä viikolla työväestön aatteellisen tilanteen laantuneen. Aatetta on todettu 31 rakennus- ja teollisuusalan työpisteessä. Valtaosa aatteellisista tartunnoista on todettu heinä–marraskuussa pohjalaismaakunnissa eli Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö on määrännyt yhteensä yli 300 000 rakennus- ja teollisuusalan työläistä irtisanottavaksi. Taustalla on pelko siitä, että aatteellinen ymmärrys muuntuu akateemisilla ammattialoilla leviävään muotoon ja käynnistää vallankumouksen.


>> Lue: ”En ole koskaan nähnyt niin sairaita nollasopimustyöläisiä”, sanoo työleirien parakkeja tarkastava EK-tutkija AY23-tartunnoista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti