KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


torstai 12. lokakuuta 2023

Saksa: Braubach 12.10.

Terveisiä Reiniltä.  Eilen oli Düsseldorfiin saapuessa +22C ja kesä, tänään tulee reiniä taivaalta ja asteet syksyiset. Düsseldorf on taatusti yksi rumimpia kaupunkeja Euroopassa, itäeurooppalainen betonibrutalismikin on jollain tavoin esteettistä siihen verrattuna, joten viisaammin olisi tehnyt jos olisin jo eilen jatkanut junalla tänne etelämmäksi. Mutta kokemus on opettanut, että lentomatka itsessään on aina stressaava ja perille päästyä haluaa vain lähimpään hotelliin.

Koblenz

Tuntui erittäin hyvältä päästä pois tuosta saastanharmaasta metropolista. Maaseutua ei ehdikään välissä nähdä. Nämä Düsseldorf, Köln ja Koblenz sijaitsevat aivan lähellä toisiaan eikä Frankfurt ole sekään kaukana.

Koblenz on kuitenkin samalla tavoin pikkukaupunki tunnelmaltaan kuin Essen, rauha laskeutuu heti mieleen vaikka kävelisi vilkasta pääkatua. Muuta en sieltä tänään tarvinnut, ja lounaan. Bitburger tulisen kanaruoan kanssa niin on jo Rheinlandissa.

Jatkoin Koblenzista 12 minuutin junamatkan tänne Braubachiin, pikkuruiseen kylään, jossa vietän nyt 2 yötä. Ei mikään paras valinta, mutta vaikea oli päättää mitä täällä kuvittelen tekeväni, jos sää onkin samanlaista kuin Suomessa. Tämä valitsemani gästhaus on todella vilkkaan rantatien varrella, motellimainen kliinisen siisti paikka, halpa kuin vastaavat Unkarissa, ehkä siksikin että Reinin varrella turistikausi loppui viikko sitten. Vähän tuntuu kuin Siilinjärvellä yöpyisi. Nykyään käytän sitä mallina paikoille jotka ovat epäpaikkoja, pelkkiä elottomia pysäkkikyliä.

 

 

Syy tänne tulemiseen on pelkästään Rein. Minulla oli jo kauan sitten suunnittelemissa päästä katsomaan miltä nämä kuuluisimmat osat joenvartta näyttävät, koska yksi keskeneräinen romaani sijoittuu Reiniä ylös puksuttavalle höyrylaivalle. Braubachin kohdalla maisemat eivät, valitettavasti, ole vielä kummoiset. Rein on tällä kohtaa vaatimaton. Aivan motellin takana on vanha linna mutta niitähän täällä riittää.

Kölnissä juna kyllä pysähtyi ystävällisesti keskelle Reinin ylittävää siltaa, jotta saatoin ihastella miten dramaattinen joki on SILLÄ kohtaa. 
Huomenna on säästä riippuen tarkoitus tehdä varsinainen lähilauttaretki, liput eestaas ylävirtaan saa alle kolmellakympillä. Vaan viisaampaa voisi olla ajelu junalla St. Goarshauseniin ja tulla sitten laivalla takaisin alavirtaan, vierailla linnoissa säästetty aika. Lauantaiksi olen säästänyt Reinin alueen kulttuurimuseon Koblenzissa. Jostain syystä junat eivät kulje lauantaina suoraan Koblenziin mutta museon sivuasemalle kyllä. Sieltä sitten palailen D-dorfiin ja myöhemmin jopa Berliiniin...

Essenin pelimessut missasin jälleen viikolla, kuten edellisellä kerralla näillä kulmilla liikkuessa ja Tamperetta edustaessa. Saksan rautatiet käyvät tutummiksi kuin maa niiden alla, mutta niiden tehokkuuden perusteella ne ovat totuus tai peräti kansakunnan sielu. Silloinkin kun infot ovat järjettömän kehnot, ne ovat sentään järjestelmällisen kehnot, ja toisaalta taas tänään ICE-junassa DB lähetti sähköpostiini säntillisin välein pahoitteluja kuinka paljon ollaan myöhässä aikataulusta. Kiitos Saksa. Tämä täsmällisyys luo uskoa ensi viikonkin matkoihin, ja helteenkin lupaillaan palaavan huomenna. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti