KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


lauantai 21. lokakuuta 2023

Malmö-Tukholma 21.10.

 


M
almön Mayfair Tunneln on komeimpia hotelleja missä yöpynyt tai ainakin vanhin. Talon kellariholvit ovat 1300-luvulta ja ensimmäinen majatalokin sijainnut holvitunnelin (siitä nimi) päällä 1500-luvulla, minkä jälkeen erinäiset kruunupäät kuten Beatles (=Paul ja George 1967) ovat bilettäneet siellä. Paikka on edelleen hotelliketjujen ulkopuolella varmaankin siksi, että se on tanskalaisten omistama. No, minä valitsin paikan ihan vain siksi, että se on korttelin päässä juna-asemasta. Hinta kahden hengen yöstä oli 135€. Huone oli kyllä komea sekin ja iso, puitteet sekä rahan että henkiinjäämisen arvoiset. Koko matkan budjettia en halua ynnäillä.

 

Ruotsin liikenne ei näytä häiriintyneen myrskystä muuten kuin että dubbeldäckare-bussit on edelleen aamullakin korvattu yksikerroksisilla. Niin, kukapa niin hullu olisi, että ajaisi korkearakenteisella bussilla kovan tuulen aikaan, saati myrskytuulella. Paitsi FlixBus. Olisi tietysti pitänyt kädestä pitäen kiittää eilisiltaista kuskia, joka oli ensin ajanut ties miten pitkän linjan Hampuriin ja sitten vielä istui ruorissa 7 tuntia Tanskan halki tuoden meidät kaikki turvallisesti perille. Mutta viime yönä Köpikseen saavuttaessa merikarhun näköinen kuski pysäköi auton jonnekin pimeälle sivukujalle ja häipyi kuin rikospaikalta jättäen vastuun stuertin tapaiselle. Piti varmistaa stuertilta missä suunnassa se asema olikaan.

Aamujunaa Tukholmaan ei tarvinnut odotella, koska liikenteen katkettua Tanskan suuntaan junan lähtöpaikaksi oli vaihtunut Malmö C. Jee. Vaunut haiskahtivat samalle iälle kuin VR:n sinikylkiset, mutta wifi toimi ja sähköpistokkeet. Ilman niitä eilinen bussimatkakin olisi ollut varsin... klassinen.

Vielä oli edessä neljä tuntia turismia Tukholmassa, juna oli kerrankin onnekkaasti myöhässä. Hampuriin verrattuna tämä viipyilymme oli kuin sukulaisvierailu, vaikka saderintama seurasi kannoillamme etelästä. Sf-bokhandelista ostimme vain tuliaisia ja turistikaupasta 60 kruunun arvoisen sateenvarjon. Se oli muodollinen vastalause, kun tuuli ja sade alkoivat piiskata Tukholman katuja. Söderiltä yritimme löytää tacopaikkaa, mutta googlekartoitus ei ollut ajan tasalla, päädyimme samaan pitsahuttiin kuin kesällä samanlaisella pakotetun hitaalla vaelluksella iltalaivaan. Säästä lienee johtunut, että terminaali oli jo puolitoista tuntia ennen lähtöä aivan täynnä matkaajia. Suomi pakeni Ruotsista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti