KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2023

Fantastiset vankilat ilmestyi Kulttuurivihkoilta

Kirjani Hitchcock 30 klassikkoa Avain-kustantamolta tuli painosta 30.8.

Saksassa tutkimusmatkalla 11.-20.10.
perjantai 13. maaliskuuta 2020

"Rakastan käsidesin tuoksua aamuisin"


Mikään ei muutu, mutta kaikki on toisin. Jos ei muutoin uskoisi epidemiaan kulttuurisena konstruktiona, niin uutisotsikko Mount Everestin 'sulkemisesta' epidemian vuoksi kääntää käsitykset raamatullisiin mittasuhteisiin. Kuvasta puuttuu vain Amerikan presidentin sitaatti "Rakastan käsidesin tuoksua aamuisin". Tai Suomenlipun liehutus talvisodan hengen nostattamiseksi. Ops, mutta sehän näkyykin jo liehuvan tuolla pihalla.

Mittaluokaltaan ennakoimattoman isoja muutoksia seuraa aina tahattoman ironian hopeareunus. Siihen tottuu teoriassa, kun lukee tarpeeksi sotahistoriaa, mutta käytännössä se yllättää juuri sieltä, missä ennakoimattoman isolle muutokselle yritetään antaa ennakoitavat tulkintakehykset.

Suomessa dumbopalkinnon ykkössijan saa STM:n kansliapäällikkö ohjeistuksestaan: "Harrasteita, joissa ei ole lähikontaktia, voi edelleen tehdä. Sellaista on esimerkiksi yksinlaulu."

Toisen sijan saa Persu-puolue, joka yrittää ratsastaa ihmisten epidemiapelolla vaatimalla aina enemmän ja nopeammin kuin hallitus. Kolmas sija menee Aamulehdelle, joka käytti tänään kaksi aukeamaa päivä- ja kuntakohtaisiin tilastoihin talvisodan uhreista. Analogian oppitunti?

Kotimaamme keuhkokuvasta puuttuu enää kansanpresidentti, joka vaatisi virukset pysäyttävän muurin rakentamista Euroopan rajoille.

Tänään äijäjumpassa oli vielä 16 ruumista. Kun paikalla on puolet perjantairyhmästä niin etäisyys tartuntapintojen välillä on keskimäärin 4 metriä. Jumppatunnit siis jatkuvat "toistaiseksi", vaikka toisaalta tuli jo tieto, että Tampere sulkee kaikki liikuntapaikat.

Onko yksinjumppaaminen harrastus?
Kysymys menee kiinalaisen filosofian puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti