KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024

- helmikuussa hiihtolomaillaan Savossa ja Virossa
- 13.3. käyn teatterissa Helsingissä
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy syksyllä Oppianilta

maanantai 5. tammikuuta 2015

Uutta kotia etsimässä

Viime yö oli ensimmäinen kahteen viikkoon, jonka nukuin kunnolla, ilman että kylmyys tai yskä herättäisi parin tunnin välein. Herättyäkin oli väsynyt olo, mutta aivan eri tavoin kuin edellisinä aamuina.

Tänään kävimme sitten katsomassa ensimmäistä ehdokasta uudeksi kodiksi, korttelin päässä sijaitsevaa tilavaa kolmiota. Sen taloyhtiössä on tehty ne remontit, jotka ovat pian edessä tässä talossa, ja joiden vuoksi meidän asumiskustannuksemme nousisivat huomattavasti korkeammaksi kuin kuukausittaiset tulomme. Muitakin mukavuuteen liittyviä etuuksia uudessa talossa olisi, ja ainoana miinuksena se kaikki mitä menetämme väistämättä tämän asunnon myötä: kaupungin hienoimman näköalan, norsunluutornimaisen erillisyyden maailmasta, ainutlaatuisen sisäavaruuden salin kokoisessa olohuoneessa. Ja muuta? Tämän yhtiön naapuristossa on yhtä sydämellisiä ihmisiä kuin mihin totuimme Kotipehkussa asuessa. Mutta sellaiset etuudet voisivat olla aina vahvempiakin - ja esimerkiksi tänään katsomassamme asunnossa olisi lapselle koulukaverit vieläkin lähempänä. Niin sitä alkaa ajattelemaan, että puistomaiseman sijaan siinä kerrostalomaisemassakin on puolensa, jos ikkunasta näkee kaverin kotivalon.

Pian kolme viikkoa olemme viettäneet joululomaa, enimmäkseen keskenämme. Niinpä tietyntasoinen mökkihöperyys eli kabiinikuume polttelee sekin, etsimään jotain muuta elämän- eli asumisenmuotoa maailmassa, liikkumaan tässä omituisen tiheässä ja tulotasoltaan köyhimmässä kaupunginosassa, jonka rauhallisuus ja kotoisuus on enimmäkseen nostalgian varassa, aivan kuten Helsingin Kalliossa.

Juuri tähän murroskohtaan osui jälleen myös säänmuutos: jouluviikon pakkasia seurannut nopea lämpöaalto muuttui juuri eilen myrskyn mukana takaisin talveksi. Oli erityinen ilo lopetella tätä mökkihöperyyden jaksoa kyläreissulla M&E:lle, jossa kokeilimme uusia pieniä lautapelejä ja lautapelien lisukkeita. Imperium oli yhtä lailla maineensa veroinen pikapelinä kuin lapsenkin nopeasti oppima LoveLetter, ja 7 Wondersin lisäosat olivat sopivan yksinkertaisia olutpitoisen peli-illan lisukkeeksi.

Kodin edellytykset ovat digiaikanakin hyvin pieneen tilaan mahtuvia: keittiö ja pari pahvilaatikkoa, jääkaappi kaljoille, istuimia vieraille. Koti on kahdeksan minuutin imperiumi ja kuuden oluen tanka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti