KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2023

Fantastiset vankilat ilmestyi Kulttuurivihkoilta

Kirjani Hitchcock 30 klassikkoa Avain-kustantamolta tuli painosta 30.8.
sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vappu metsässäJo joulun vaihtoehtoksi suunnittelimme mökkilomaa, samoin pääsiäiseksi, mutta VR:n perkeleellisten lippuhintojen vuoksi päätös siirtyi - kunnes oli pakko päästä pois kaupungista ja kaupunkilaisesta vapunvietosta, etenkin tamperelaisten vapunviettotavoista.

Kaksi viikkoa jatkunut lämmin ja aurinkoinen sää oli sekin hyvä syy lähteä kevättä vastaan pohjoisemmaksi, mutta todellisuus perillä olikin toista: Pohjois-Savon metsävappu olisi voinut olla yhtä hyvin metsäjoulu, kun joka aamu heräsimme lumisateeseen keskellä lehdettömiä koivikkoja. Silti luonto heräili hitaasti pakkasöiden jäljiltä, näimme ensimmäisen ampiaisen ja kuulimme kurkien huutavan isommalla selällä.

Kimalainen lumipyryssä: mikäs sen raskaslentoisempi metafora toukokuusta Suomessa?

Hirsimökki sentään lämpeni ja piti lämpönsä juuri niin kuin olimme toivoneet. Lapsen viihdyttäminen vei ison osan vapaaksi katsotusta ajasta, emmekä pystyneet käyttämään alamökin saunakamaria retriittinä, koska se oli aivan jäinen koppero. Luimme sentään kirjoja joita muuten olisi vaikea saada luetuksi, minulla Harrisonin Tyhjyys ja Saaralla hyllystä löydetyt korkkaamattomat kappaleet Alastalon salia.

Paljon ei tarvinnut saada kirjoitetuksi, koska lähetin romaanin "nyt ollaan voiton puolella" -edition kustannustoimittajalle juuri ennen lomalle lähtöä. Junamatkalla huomasin kirjan olevan jo esillä kustantajan syyskatalogissa. Jep, kesän ohi menemistä kelpaa odotella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti