KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Eutanasia luokkakysymyksenä


Kovan linjan kd-poliitikko Päivi Räsänen näkyy  HS:n mielipidesivuilla vastustavan eutanasiaa kaikissa muodoissaan. Räsänen tapansa mukaan esiintyy lääkärinä, mutta puhuu fundamentalistikristittynä. Näiden uskontoa politiikkana ajavien fundisten pelkona on menettää monopoli kuoleman semiotiikassa. Puhe "armokuolemasta" kyseenalaistaa sekä "kuoleman" metafysiikan että kristittyjen kovimman valuutan, "armon", jota he annostelevat omilleen kuin fasistit rotumitaleita.

Kovapalkkainen fundis kuten Räsänen voi luottaa rikkauksiensa takaavan hänelle laadukkaan vanhuuden ja kalleimmat mahdolliset hoidot ennen exittiä. Sen, miten köyhä kuihtuu ulosteidensa ja sairauksiensa keskellä, nämä fundikset kuittaavat jumalafiktiollaan.

Pohjimmiltaan eutanasia on luokkakysymys, jota ei uskalla kohdata poliittisena, vaan halutaan sulkea se terveysalan sisäiseksi ammattietiikaksi. Kun porvarihallitukset venyttävät vanhuudesta pitkitetyn kärsimysprosessin, tämän prosessin päättäminen armokuolemaan paljastaisi luokkayhteiskunnan kaikessa armottomuudessaan.

Fundisten käsitys armokuolemasta
Ehdotankin, että eutanasian merkityksestä otetaan mittaa kytkemällä se SOTE-kysymykseen.

Keskiluokan passiivinen eutanasia suoritetaan lopettamalla kunnalliset terveyspalvelut. Paskaduuneihin pakotetun väestön kipuja puolestaan lievitetään roskaruokana annostetuilla lääkeannoksilla välittämättä mahdollisesta elinajan lyhenemisestä. Aktiivinen eutanasia sisältää aktiiviset toimenpiteet älymystön kuoleman jouduttamiseksi tämän omasta pyynnöstä. Persut ja fundikset tulevat taputtamaan studioterveiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti