KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 18.-28.6.
- Jyväscolan F-conissa 7.7.
- Helsingissä 9.7.
- Savossa 10.7.-19.7.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


maanantai 9. toukokuuta 2016

Rakkauskirjan antikaronkka


Viime joulukuussa sain saunanlauteilla hyvän idean: järjestäisin karonkan ilman mitään karonkkaan kuuluvia tylsiä muodollisuuksia. Idea tähän syntyi siitä, että minulla olisi ollut mökkireissun sijaan mahdollisuus mennä Mikon karonkkaan, ja olin puntaroinut eestaas mennäkö mökille vai Hesaan juhlimaan, koska karonkat ovat olleet monesti sydämellisimpiä juhlia mitä kokenut - ne akateemiset muodollisuudet poislukien.

Niinpä kutsuin äitienpäivän aatoksi kolmisenkymmentä ihmistä antikaronkkaan, käytännössä rakkauden käsikirjan eli Tuttua lemmentouhua -kirjani julkkareihin. Siinä missä väitöskirjani oli vuonna 1998 ensimmäinen akateeminen kirjani, on tämä julkaisu nyt toinen akateeminen kirjani. Näiden karonkan ja antikaronkan väliin mahtuu koko pakkojulkaisujen elämäntapa, kahdeksantoista vuotta virkaintoista elvistelyä ja rakkimaista "en ole vielä liian vanha" -temppuilua apurahamurusten toivossa.

Mutta! Antikaronkassa keskityttiin olennaiseen akateemiseen perinteeseen eli erinomaiseen ruokaan, viileään viiniin, ja taustayhteisön kunnioittamiseen: niihin ihmisiin, jotka tuovat tähän maailmaan ainutlaatuisella persoonallaan ainutlaatuista rakkautta, ystävyyttä ja solidaarisuutta, siis kaiken tarvittavan motivaation romanssin kaltaisen mysteerin läpikotaiseen selittämiseen.

Neljän hellepäivän lomajakso ja äitienpäivän läheisyys verottivat vierasmäärästä kolmanneksen, mutta porukkaa oli silti niin monesta kerroksesta elämääni, että tämän kaltaista juhlaa en ole koskaan ennen kokenut ja tuskin tulen kokemaankaan: hyväntahtoisten ihmisten juhla, ja ilta omistettuna yksinomaan rakkaudelle, paikkana Tampereen salainen sydän, Gopalin oranssi sali. Saara oli ainoa, jolla oli erityislupa pitää puhe, ja sen hän esittikin, laulaen.Illallisen jälkeen jatkoimme vielä Pirkkalaisten toimitilaan pitkittämään pitojamme, juomaan hieman lisää viiniä ja istumaan kirjarivien todistajafoorumilla. Vain nuotiotuli ja trubaduuri puuttuivat... ja ehkä ne olisivatkin olleet sipaus liikaa runollisen romantiikan puolelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti