KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024

- helmikuussa hiihtolomaillaan Savossa ja Virossa
- 13.3. käyn teatterissa Helsingissä
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy syksyllä Oppianilta

torstai 28. toukokuuta 2015

Raha seuraa sotilasta -malli

Tutkivan journalismin slogan on ollut aika tarkalleen 40 vuoden ajan "seuraa rahaa": rahan liikkeet paljastavat keillä on todellinen valta demokratian julkisivun takana.

Nyt journalistien työtä aiotaan helpottaa ja demokratiaa tehdä läpinäkyvämmäksi. Raha on korvamerkitty kansalaisten potilasrekistereihin, joten kansalaisen potilashuoltoa seuraamalla journalisti voi vaivatta selvittää paikalliset ja valtakunnalliset valtasuhteet. Mikäli potilas menehtyy kesken huoltoprosessin, voi journalisti työntää kynänsä merkiksi huoltovarmuudessa ilmenneeseen aukkopaikkaan.

Eikä tässä vielä kaikki.

Uuden oikeistohallituksen on tarkoitus kopioida ns. Ruotsin mallia paitsi terveyshuollossa myös puolustuspolitiikassa.

Tähän astihan Suomessa on kärsitty siitä, että Ruotsi on ulkoistanut puolustuspolitiikan ja -hankinnat Suomelle, tehnyt siis Suomesta puskurivyöhykkeen Suurta Vihollista vastaan. Samaa mallia voi kuitenkin vaivatta noudattaa myös Suomen sisällä:

JULISTETAAN ITÄ-SUOMI SOTAVYÖHYKKEEKSI.

Siellähän se sota tullaan kuitenkin ennemmin tai myöhemmin käymään. On parempi ulkoistaa sotavelvoitteet pelkästään sille alueelle, jonka Venäjä tulee joka tapauksessa miehittämään.

"Terveys- ja puolustusasemat tullaan yhdistämään viidelle itäiselle sota-alueelle", lupaa tuore puolustus- ja terveysministeri Jussukka Räty-Niinistö.

Raha seuraa sotilasta -mallissa julkinen valta määrittää  Lapille, Kainuulle, Itä-Savolle, sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalalle yhtäläiset kriteerit, joilla sotapalveluja tuotetaan itäisillä sota-alueilla. Kriteereissä voidaan huomioida  heikommassa valmiudessa olevien naisten aseistus ja sivareiden saalistettavuus.

Kaikkiin palveluihin Raha seuraa sotilasta -malli ei ministerinkään mielestä sovellu. Hän jättäisi esimerkiksi upseeriston Helsinkiin tai Tallinnaan nauttimaan luonnollisista etuoikeuksistaan seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti