KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


tiistai 19. toukokuuta 2020

Tamperelainen malli epidemiantorjuntaan


Tänä keväänä pääkaupunkilainen media on uutisoinut kilpailevasta naapuristaan Tampereesta vain kahta asiaa: että kaupunki on konkurssin partaalla ja että virusepidemia on pysähtynyt täällä lähes nollalukemiin.

Pääkaupunkiseudun mediaatekeviltä on jäänyt tajuamatta, että nämä kaksi ilmiötä korreloivat keskenään. Tappava epidemia on pysähtynyt täällä lähes nollalukemiin, koska kaupungin infrastruktuuri on hallitusti sortunut eikä uusille tartunnoille täten tarjoudu mahdollisuuksia.

Pääkaupunkilaisten onneksi tamperelainen pääministeri Sanna M on valmis soveltamaan tamperelaista epidemiantorjuntaa myös Helsinkiin.

Tampereen malli perustuu kansainvälisten torjuntamallinnusten merkittävään parannukseen. Kun muualla maailmassa sovelletaan viisiportaista asteikkoa epidemian torjunnan seurannassa, tamperelainen malli soveltaa peräti kuusiportaista asteikkoa seurannan torjunnassa.

Asuinalueet luokitellaan tamperelaisen asteikon perusteella seuraavasti:
  1. Epidemiaa aiotaan tulla tukahduttamaan.
  2. Epidemiaa ryhdytään hidastaen tukahduttamaan.
  3. Epidemian leviäminen tullaan tukahduttaen hidastamaan.
  4. Epidemian kasvun huippua pyritään tarkasti seuraamaan.
  5. Epidemia hidastumista seurataan asiantuntijoita kuunnellen.
  6. Epidemian hallinnan lisäämistä ryhdytään voimakkaasti edistämään.


Työttömien heikentämä asuinalue puretaan Tammelasta.
Kuudennen asteen hybridimallissa tartunnalle alttiit työttömien asuinalueet puretaan ja tilalle rakennetaan kaistale ohikulkuraitiotietä. Epidemian osoittaessa maltillistumisen merkkejä asuinalue voidaan luokitella lopulta ensimmäisen asteen vyöhykkeeksi, mikäli työttömistä ei löydy merkkejä asukkaiden jätevedessä.

Tamperelaista mallia varten kaupunkeihin perustetaan kansanopistollisten keskussairaaloiden läheisyyteen drop in -testauspaikkoja niille kansalaisille, joita vaivaa epävarmuus, ovatko he työttömiä vaiko eivät.

Drop in -testauspaikoissa voidaan puhallus- ja ulostenäytteestä selvittää kansalaisen ravitsemus, mikä 90% tilastoherkkyydellä osoittaa luokkapudokkaan. Positiivisen testituloksen saaneet alfatyöttömät pääsevät pantaseurantaan. Negatiivisen testituloksen saaneille myönnetään sdp:n votiivikynä.

Liikehdi, toveri, liikehdi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti