KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 3.-10.6. ja 18.-30.6.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


keskiviikko 11. elokuuta 2021

Tietokirjakritiikin ilmaiskurssi 9.10. ja 11.12.

 Tiedoksi:


Agricola-Suomen humanistiverkko -portaali järjestää tietokirjakritiikin työpajan Turussa syksyllä 2021. Työpaja koostuu kahdesta ryhmätapaamisesta 9. lokakuuta ja 11. joulukuuta. Työpaja on osallistujille ilmainen.

Kurssin teemat ovat non-fiction tyylilajina, uutislähtöinen kritiikki, essee kritiikin muotona, tietokirjallisuuden akateemisuus, sekä argumentaatio ja nettijulkisuus mediaskeptisessä maailmassa.

Työpajan molempiin tapaamisiin osallistujat kirjoittavat yhden arvostelun tuoreesta tietokirjasta. Arvostelujen toivotaan käsittelevän 2020–2021  ilmestyneitä humanististen alojen tietokirjoja, joista ei ole vielä ilmestynyt Agricolassa arvostelua.

Tapaamisissa käydään lävitse kukin arvostelu etsien keinoja parantaa tekstin journalistista tyyliä ja kriittistä näkökulma. Osallistujat lukevat etukäteen toistensa arvostelut ennen tapaamista. Arvosteluista ja tietokirjakritiikistä yleisesti keskustellaan työpajan omalla Moodle-alustalla.

Kurssin opettaja on tietokirjailija, tutkija ja kriitikko, FT Markku Soikkeli, joka on opettanut tietokirjoittamista sekä yliopistoissa että opistotasolla.

Käytännön järjestelyistä vastaa Agricolan toimittaja Tapio Onnela.

Työpajaan otetaan maksimissaan 10 opiskelijaa. Työpajaan voi hakea lähettämällä tietokirja-arvostelun (julkaistun tai julkaisemattoman) Markku Soikkelille sähköpostiosoitteella mg@illusionisti.net
Arvostelutekstit pyydetään lähettämään 1.9. mennessä. Osallistujat valitaan tekstien perusteella ja osallistujille ilmoitetaan valinnasta pikaisesti.

Työpaja on ilmainen, mutta matka- ja lounaskulut jokainen maksaa itse. Kysymyksiä työpajan käytännöistä voi lähettää joko Tapio Onnelalle (tapio.onnela@utu.fi) tai Markku Soikkelille (mg@illusionisti.net)

Työpajan on mahdollistanut Suomen tiedekustantajien liiton Agricolalle myöntämä apuraha. Apurahalla edistetään tietokirjakritiikkejä ja niistä käytävää keskustelua. Työpajassa laadituista ja Agricolaan hyväksytyistä kritiikeistä maksetaan pieni palkkio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti