KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta


torstai 16. kesäkuuta 2022

Mökkipäiväkirja 16.6. 2022

 

Yöllä alkoi tuulla niin, että siihen ilmeisesti heräsin ennen neljää, mittari näytti enää kymmentä astetta eikä se päivän sateiden myötä siitä näytä juuri nousseen. Mökki pysyy kyllä asuttavana jos takkamuuria lämmittää joka toinen päivä, mutta silti viime kesänä tehty iso halkovarasto loppuu jo heinäkuussa, jos koko kesä jatkuu tällaisena. Ja säätiedotuksen perusteella juuri siltä näyttää. On puettava villapaita jos istuu pidempään paikoillaan tai lähtee huussiin.
Luen edelleen Lucasin elämäkertaa vaikkei siinä mitään uutta tietoa ole, vaan paljon paljon leffa- ja genretriviaa, jonka on unohtanut tai jota ei ole tiennyt. Kirja on sentään kohtuullisen tuore (2016), joten triviasta on säilytetty kai sellaisia herkkupaloja, joilla oletetaan olevan merkitystä vielä viisi vuosikymmentä herra Voiman nousun jälkeen. Tällaistakin: kun ensimmäistä SW-elokuvaa on tavattu käyttää kouluesimerkkinä Campbellin 'sankarin matka' -myytistä, niin elämäkerta tietää korjata, että Lucas tutustui Campbellin teokseen vasta jatko-osaa laatiessaan. Muutenkin kaikki Lucasin ympärillä parveilleet ilmiöt ja ihmiset ovat paljon kiinnostavampia kuin Lucas itse, mistä kirjoittajakin (Brian J. Jones) toistuvasti muistuttaa lukijoita. Scifillä genrenä ei tietenkään ole merkitystä Lucasille, vaikka juuri hänen eli SW-tuotteiden jäljiltä se leffagenrenä nykyään on mitä on, 99% digitauhkaa ja 1% ideoita.

Mutta oikeiden taiteilijaelämäkertojen tavoin tuokin kirja hiertää kotiin sitä kysymystä, mihin itse aikoo mielikuvituksensa lahjaa vielä tuhlata, ja kuinka paljon oikeaa tekstityötä on siihen vielä valmis käyttämään?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti