KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2022

"Pakollisesti lapselliset" ilmestyi jo.

LOJP-näytelmäni pyöri 28.5. saakka

Helsingin kirjamessuilla ilmestyi runokirjani Arpapapitar

Scifi-luentoni Hämeenlinnassa 12.11.

Tukholmassa leffafestareilla 17.-19.11.perjantai 5. kesäkuuta 2020

Kulmunismi ja 380 000 uutta kepulaista


Fysiikan lakien mukaan jokaisella voimalla on vastavoimansa. Jos jokin ilmiö poikkeaa näistä lainomaisuuksista, niin sen voi hyvällä syyllä sanoa vaarantavan maailmankaikkeuden rakenteen. Siis tämä tällainen ilmiö kuin Keskustapuolue.

Mitenkään muutoin ei ihmismieli kykene käsittämään väyrystelyä ja nyt sen rinnalle ilmiönä noussutta kulmunismia. Kulmunismihan tarkoittaa sitä, että olio reagoi kompetenssin puutteeseen lisäämällä tarkoituksella inkompetenssiaan. Se on niin kuin kimalainen joka äkkiä ymmärtää ettei kykene lentämään ja ottaa SEN VUOKSI lentoharjoituksia. Tai niin kuin jeesus joka getsemane-hetkellään ymmärtää ettei kestä ihmiskunnan syntien taakkaa ja opiskelee SEN VUOKSI metodinäyttelemisen alkeita.

Tai niin kuin tämä ministeri Kulmuni, joka hoksaa ettei kykene edustamaan kansaa ja maksattaa SEN VUOKSI kansalla edustuskulunsa.

On vaikea keksiä mitä Kepulle pitäisi tehdä väyrystelyn ja kulmunismin ehkäisemiseksi.

Persujen, Kokoomuksen ja Demareiden kansanedustajista sentään aina tietää, että heidän inkompetenssinsa toteutuu odotusten mukaisesti. Sen vuoksihan he ovat puolueeseen liittyneetkin, että saavat legitimiteetin vihalleen, ahneudelleen ja laskelmoinnilleen. Romahdus yhteisten asioiden hoitamisessa tapahtuu heidän kohdallaan juuri sen mukaan, millainen puolue heidät on julkisuuteen suodattanut.

Mutta Kepu on aivan toista maata. Toista maailmaa. On vähättelyä sanoa, että "Kepu pettää aina". Oikeampi ilmaisu olisi, että maailmankaikkeus on toistuvasti kuprulla kepulaisten kohdalla. Ei lakeja petetä, vaan lait pettävät, kun kyse on Keskustapuolueesta.

Ja jos kerran Kepu on poikkeuksenakin osa maailmankaikkeuden korruptiota, niin ainoa ilmeinen ratkaisu väyrystelyn ja kulmunismin kansalliseen uhkaan on taannuttaa riittävä osa kansaa kepulaiseksi. Näin enemmistö saa laumasuojan kepulaisuutta vastaan.

Valtion budjettiin varatut 19 miljardia euroa riittäisivät täsmälleen niiden 380 000 suomalaisen maksuhäiriömerkinnän saaneen esiintymisvalmennukseen kepulaiseksi, juuri siinä samassa H. S. Aukkomaan actors studiossa mistä ministeri Kulmuni haki edustusoppinsa.

380 000 uutta kepulaista riittäisi luomaan laumasuojan väyrystelyä ja kulmunismia vastaan.
Koulutettavien kyvyttömyys suoriutua veloista olisi riittävä kepulainen perustelu velkamiljardien käyttöön juuri tähän tarkoitukseen.

Kepulaisessa maailmankaikkeudessa.
Aukkomaassa.


"Täällä olen tuntenut olevani kuin perunantaimi kukkatarhassa..."


9 kommenttia:

 1. No just. Olen koko päivän miettinyt miten tuon sanoisi.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mikä siinä konsulttifirmassa on niin erinomaista, että siitä joutuu maksamaan 700 euroa tunnilta.

  Esiintymiskonsultointihälinällä pyritään peittämään Katri Kulmunin eroamisen todelliset syyt, mitkä ne sitten ovatkaan.

  Väyrysellä on ainakin ilmestystietoa asioista.

  VastaaPoista
 4. Juuri tämä on omituisinta Kulmunin kuprussa, että juuri näitä yksityiskohtia eivät mediat analysoi, vaikka juuri niihin journalisti tarttuisi: miksi Kulmunin piti saada koulutus juuri Heikki S. Aukkomaalta jonka opetus oli tuplasti kalliimpaa kuin muiden samassa Aukkomaan firmassa? Ja vieläkin olennaisempi: eikö ole koko hallituksen vastuulla kommentoida miten ministeri voi saada vapauden kymppitonnien mittaluokkaan omissa kuluissaan?

  Hesarin Junkkarin analyysissa näin kulttuurintutkijaa tietysti ällistyttää se Keskustan sisältä tullut vertaus: että Kepun ja Sdp:n kiista hallituksessa muistuttaisi Nuori kapinallinen -elokuvan chicken ride -kohtausta. Tämähän vastaa täsmälleen sitä metodinäyttelemisen ihannekuvaa millä Kulmuni kuvitteli pelastavansa puolueensa ja nahkansa.

  VastaaPoista
 5. Jaa niin. Mitähän se ministeriys sitten on? Kiinnitin humioni siihen että se tuo valtivarainministeri osasi aika monisanaisesti ilmaista tismalleen ei yhtään mitään. En ole ikinä tavannut näin onttoa puhumista. Yleensä ihmisestä pilkahtaa edes jonkinmoinen luonne. Aattelin omia oppejana Tampereen Verstaan Draamastudiossa. Onhan siitä aikaa. Mutta pääopettaja näyttelijäntyössä oli Aino Mattila ja siinä vasta oli hyvä täti ilmaisun opettamiseen. Ruth Matso opetti liikkumista.

  Käsittääkseni tuo Saukkomaa on ollut toimittaja eikä esimerkiksi puheterapeutti. Mattila patisti liikkumaan ja huomautti että sulla on ässä-vika. Ja olisin niin kovaa tahtonut radiotoimittajaksi. Niin että siinä oli Stanislavskia 60-lukulaiselle.

  VastaaPoista
 6. Konsulteilta ei, ilmeisestikään, haeta taitotietoa edustamaltaan alalta, vaan strategiatietoa: kuinka käyttää taitoa muita vastaan tietyissä tilanteissa. Kulmuni osti tätä oppia 50K eurolla, Kaikkonen vain 5K eurolla, ja niin Kulmuni tuli valituksi puolueensa pj:ksi. Kaikkonen tosin voi poltattaa sekunnissa 50K veronmaksajien rahaa hävittäjiksi kutsutuilla leluillaan ja kutsua sitä "puolustusstrategiaksi".

  VastaaPoista
 7. Täytyy nyt vielä mainita, että 1980-luvulla kun itse opiskelin draamalinjan käytännön kursseja (sivuaineena) niin opettajana oli Aulis Hämäläinen, vanhan polven näyttelijä jolla ei ollut mitään teoriaa mutta paljon empatiaa. Varsinainen lehtori oli Salosaari, näyttelijäsemiotiikan guru mutta vailla mitään empatiaa oppilaita kohtaan. Näiden välissä oppivat jotain vain ne yyteeläiset jotka harjoittivat itse itsensä. Aivan erikseen oli tietysti NÄTY, ammattilaisten kaitsema ja turvallisen Turkka-vapaa koulutus...

  VastaaPoista
 8. Kuule, ei ollut Salosaari epäempaattinen meille Draaamastudiolaisille. Sinä oot ollut siellä silloin kun Salosaari jo tiesi että aikovat lopettaa sen laitoksen. Se on ollut masentunut.

  YT oli meilläkin hyvä juttu. Kyllä siellä joskus ulkopuolisetkin ohjas. NÄTY oli vasta alkamassa. Matti Tapion kans. Sitten oli se valo- ja äänisuunnittelun laitos, joka oli vanhalla TTT:llä.

  Oli se parinkymmenen viikkotunnin 3-vuotinen pakollinen osuus joskus ehdottomasti tarpeen. Mulle sattui Kirsi Kunnaksen suomentaja-seminaari. Siinä oli hyvä opettaja myös.

  Auliksen tapasin vasta sitten kun tulin takaisin oman 3-vuotisen Tukholman Ameriikan kierrokseltani. Salosaari oli vielä siellä, jatkoin opiskeluitani. Siis aloitin 1965 ja lopetin 1995. Ei puhettakaan että ois ollut minkäänlaisia maksettuja juttuja yliopistolla.

  Mun mielestäni olis asiaa jos te nuoremmat noin ihan asiaksenne lopettaisitte nuo hävittäjäkaupat! Tässä on ilmankin ollut jo karanteenia...Kyllä siellä ennen tehtiin vaikka mitä.

  Oletko sä yliopistolla vielä?

  VastaaPoista
 9. Saltsarin tylyys oppilaita kohtaan oli yleinen puheenaihe jo 80-luvun puolella. 90-luvun alulla olin laitosneuvostossa, jonne oppilailta ja ainejärjestöltä tuli valituksia seminaareista. Olin itsekin istunut yhden seminaarin joten tiesin perustat. Toki näin sen toisenkin puolen, etenkin teatterihistorian kurssilla, ja tapasin niitäkin jotka kertoivat Saltsarin ainutlaatuisesta psykologisesta silmästä (vaikka teoria oli kuinka hörhöä).

  Saltsarin muistelmateos avaa hänen persoonaansa hyytävällä tavalla. En ole lukenut niin kammottavan narsistista tilitystä missään muualla kuin kohtaus lapsensa kuolinvuoteen ääreltä. Sellaisen luettuaan ei Suuria Persoonia (edesmenneenäkään) kuuntele enää samalla tavoin...

  Itsehän lähdin lehtorinvirasta (Turusta) jo/viimein 2006. Tein vielä sijaisuuden Tampereella 2008-2010. Sen jälkeen vain satunnaisia kursseja kesäyliopistossa ja opistoissa.

  VastaaPoista