KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024

- helmikuussa hiihtolomaillaan Savossa ja Virossa
- 13.3. käyn teatterissa Helsingissä
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy syksyllä Oppianilta

torstai 22. kesäkuuta 2017

Timo muuttaa limut viinaksi


Ja kuudentena kuukautena tehtiin niin kuin oli tapana lampaiden lähtiessä laitumille, että valitun kansanluokan publikaaneille tuotiin nähtäväksi lehmänkauppoja. Ja Timon puolue oli siellä,  ja myös Simon Kiivailija ja muita opetuslapsista, joita kutsuttiin nyt takinkääntäjiksi. Ja kun publikaanien kansansuosio loppui kesken, niin eräs näistä sanoi Timolle: " Pitäisikö meidän ostattaa demareilla leipiä ja jonotuttaa ne syötäväksi?"

Mutta Timo vastasi: "Kepulla on kuoppansa ja vihreillä vilppinsä. Tehkäämme mekin kansalle niin kuin kansa on meitä kohtaan kohkannut."

Ja vaikka hyllyillä oli astioita kaiken kansan juotavaksi, ne olivat vain vajaan mitan vetoisia. Niin Timo sanoi publikaaneille ja paimenille: "Ottakaamme nyt astiat ja täyttäkäämme ne sokeriviinalla", ja he tekivät niin kuin heille oli sanottu.

Ja kansanlampaat ja sitäkin nuoremmat maistoivat kustakin astiasta ja huomasivat, miten vesi niissä oli muuttunut. Toisin kuin publikaanit, jotka olivat pohjia ottaneet, he eivät ymmärtäneet, mistä tämä lahtijuoma oli lähtöisin. Niin he kutsuivat Timon luokseen ja hän sanoi heille: "Fariseukset tarjosivat pienen prosentin ja sitten, kun te aloitte juomisesta luopua, vieläkin pienemmän. Mutta teille olen minä tuonut ainaisen humalan."

Tämä oli Timon tunnusteoista ensimmäinen, ja hän sai siitä palkkansa. Hän ilmaisi sillä tarkoituksensa, ja silti hänen lampaansa uskoivat häneen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti