KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Savossa 18.-28.6.
- Jyväscolan F-conissa 7.7.
- Helsingissä 9.7.
- Savossa 10.7.-19.7.
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Helsingissä 13.8.


maanantai 29. elokuuta 2016

Särkäwitzin pakolaiskeskus ja burkinit


Ihmistensuojeluliitto Amnesty International on vastustanut Särkäwitzin pakolaisten siirtoa Kreikan Ateenassa sijaitsevaan Aeschylus Thanatological Parkiin. Pakolaiset saapuivat uuteen työleiriinsä sunnuntaina aamupäivällä.

Amnestyn mukaan Aeschylus ei ole pakolaisille soveltuva muun muassa siksi, että välimerenilmastossa ihmisoikeudet heikkenevät ihmeen helposti eikä pakolaisille ole tarjolla kunnollista suojaa. Huolestumista ovat aiheuttaneet myös välimerelliset pakolaiskuolemat, joita on raportoitu viisi tuhatta kappaletta.

– Pakolaiskuolemia tapahtuu luonnossa ja muillakin merillä vähintään samalla prosentilla, Särkäwitzin hallituksenjäsen Matti Apunen toteaa.

Apunen toteaa myös, että burkiniin pukeutuminen on ollut Särkäwitzin ympäristölle vaaraksi.

– Jotenkin se nyt käännetään hyväksi asiaksi. Tämä valkomaalaus ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, Apunen sanoo. - Burkinit vaaransivat näsijärveläisen sekularismin ja kaupinojalaisen nakuilun, joita pidetään tamperelaisen demokratian peruspilareina.

Särkäwitzin toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan pakolaisten sopeutuminen välimerelliseen leiriympäristöön on kuukausia kestävä monivaiheinen prosessi. Seppälä sanoo, että pakolaisille on tehty lääkärintarkastus, jossa niiden on todettu voivan hyvin. – Niitä tarkkaillaan ja pidetään huoli, että ne syövät hyvin. Toisessa vaiheessa ei pidetä kiirettä. Jos paikalla on poliiseja ja hoitajia, niin niihin pyritään saamaan kontakti. Tätä ollaan nyt tekemässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti