Länsi-Koreassa pidettiin taas vaalit viikonloppuna. Vaalit voitti neljännesmiljoonalla äänellä suuri johtaja Li A'non.
Vaikka Länsi-Korea on periaatteessa kansandemokratia, on suuren johtajan voittoa ylistetty "äänikuningattareksi" ja onnitteluja on satanut niin sanelupolitiikkaan uskovalta äärioikeistolta kuin takaperin juurilleen etenevältä talonpoikaispuolueelta.
Puoluejohtaja Li A'nonin omissa ulostuloissa menestystä on selitetty puolueen linjalla, mutta puolueen muut ehdokkaat saivat vain murusia korealaisesta kansansuosiosta verrattuna Li A'nonin äänisaaliiseen. Siten on aivan selvää, että Li A'non edustaa samanlaista henkilökulttia kuin kollegansa Pohjois-Koreassa.
Ja moiseen puolueeseen minä itsekin kuulun.
Ja joka vuosi vaalien yhteydessä ihmettelen miksi.
Perimmäinen syy on se, että mihinkään puolueeseen kuulumattomuus on pahempi loukkaus demokratiaa kohtaan kuin että osoittaa missä riveissä haluaa vastustaa Länsi-Korean keskiluokkaista elämäntapaa ja rahakeskeistä arvomaailmaa. Silti äänestän ennemmin vaaleissa kommunisteja kuin oman puolueeni ehdokkaita – paitsi näissä Euroopan asioihin vaikuttavissa vaaleissa, joissa ääni kommunisteille olisi epäsuora ääni puolestaan sellaiselle itsekkyydelle, johon Euroopalla ei nykymaailmassa ole varaa.
Niinpä oma ehdokkaani sai 2383 ääntä, mikä olisi hieno menestys missä tahansa Länsi-Korean kokoisen maan vaaleissa... jollei olisi tuota Li A'nonia jonka valheellisuus on megalomaanista juuri niillä irvokkailla henkilöpalvonnan tavoilla, joita "oman" puolueeni pitäisi periaatteidensa mukaisesti vastustaa.
Vaalisunnuntaina oli hauska katsoa televisiosta häviäjien häpäisyä, mutta järkyttävää nähdä, että Li A'nonin keimailu kameroille oli aivan yhtä omahyväistä kuin porvaripuolueen sampanjanlöyhkäinen pullistelu sillä samalla hetkellä kun kansandemokratiaa ollaan mittaavinaan 3% marginaalilla kauppakaljoissa, kun todellinen keskustelu pitäisi aloittaa siitä miksi vain 42% kypsistä kansalaisisa haluaa sanoa yhtään mitään vaalien yhteydessä. Siinä tilanteessa on aivan yhtä absurdia, saako suuri johtaja 25% vai 95% äänistä.
Mahtoipa taas porvareita naurattaa maanantaina pankkiin kävellessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti