KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta


torstai 8. joulukuuta 2016

Yhdeksäs viikko tekstisalapoliisinaAxun tiedostoja selatessa en vieläkään osannut päättää, mitä niistä suodattaa. Ensi viikolla on pakko valita.

Tällä viikolla kokosin alustavan version kirjan loppuluvuksi, yht. viisi sivua. Viimeinen alaluku on ”Asevelvollisuuden ja kansallisarmeijan tulevaisuus” ja sen lopetus päättelee kirjan tarkoituksen puheenvuorona:

”Miesten asevelvollisuuden lakkauttaminen ei yksinään ratkaise miesten siviilissä tekemiä henkilöväkivallan tekoja, mutta se olisi merkittävä askel purettaessa poikien ja miesten yhteyttä väkivaltaan. Asevelvollisuutta ei voi sivuuttaa puhuttaessa miesten väkivallan torjumisesta. Tähän ratkaisu ei ole asevelvollisuuden ulottaminen naisiin ellei tavoite ole väkivallan laajentaminen.”

Näin puhui Axu. Tänään olen kipuillut oman tietokirjani parissa, kun edessä häämöttää taas lähtö Pinnin kotkanpesästä. Olen ollut tämän yliopiston kääpiötyöläinen 27 vuotta. Saisiko näin pitkään venytetystä vitsistä mitalin vai giljotiinin?

Keväällä on päätettävä hylkäänkö oman projektini vai alanko työstää tutkimuksena alkaneesta projektista tietokirjaa. Siinä tapauksessa pitäisi perehtyä paremmin edeltäviin vuosisatoihin. Oletan että tietokirjaan voisi vielä saada apurahaakin, vaikka mihinkään muuhun ei.

Axun kirja tietysti viedään loppuun talkootöinä. Mutta ilman apurahaa on parempi hävittää omat keskeneräiset projektit. Sen olen näinä syyskuukausina oppinut.

Iltalukemisina Jüngerin ”Teräsmyrskyssä”, joka on hämmästyttävän tyylitietoinen sotakirjaksi. Pidän Långin käännöstä mestarillisena. Oikoluvun puutteet eivät ole hänen vikansa.

Huomenna Kuopiossa perunkirjoituksessa. Yliopiston kirjastosta hordattuja kirjoja on matkalukemisena pdf:nä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti