1 3/5 sivua: Lehden maanantaikappaleeseen sopivasti on ykkösjuttuna artistikopiot, kohteliaasti tribuutti-esiintyjiksi kutsutut. Hyvin löydetty aihe, myös lyhyesti ulkomaista historiaa ja tarjontaa esittelevä. Kärkenä tietysti tribuuttien tarjonta hesalaisille
Uutisarvo *** | Journalismina ***
2/5 sivua: Seksipositiivinen Kommentti UMK-kisan ”seksihymnistä”. Tämä HS:n seksipositiivisuus on varattu vain naisoletettujen tekijöiden ihailuun. Ohessa uutinen että UMK:ssa on mukana myös ”huumorimetallia”. Positiivis-positiivinen juttu, mikä lienee some-standardi siinä missä kissavideokin.
Uutisarvo - | Journalismina -
1 sivu: Kokoomajuttu D Lynchin teoksista, yritys lypsää lisää klikkauksia DL:n kuolemasta. Jutusta puolet on taas copypastettu HS:n arvosteluista, Eraserheadin kohdalla on jostain syystä mukana myös Asko Alasen vanha arvio Aamulehdestä. Ilmeisesti HS:lla on vapaa pääsy kierrättää tekstejä AL:nkin arkistosta.
Uutisarvo * | Journalismina *
3/5 sivua: Kirja-arvio italialaisesta työläisromaanista. Juttu keskittyy tarinan historialliseen kontekstiin, muttei mainitse teoksia, joihin voisi runoilijan romaanin rinnastaa; alussa aiheensa puolesta vain Perecin teos ja lopussa toteamus että Suomessahan työläisproosaa ei enää näe.
Uutisarvo ** | Journalismina **
2/5 sivua: Uutinen että hesalainen levykauppa on mainittu FT:n sivuilla.
Uutisarvo * | Journalismina **
Lisäksi yksi sivu osaston kansikuvaa.
Kokonaisuuden arvio: Runokustantamo Poesia näkyy saavan HS:ssa erityispalvelun vaikka julkaisisi proosaakin, kuten eilen Salminen ja tänään Balestrini. Ottaen huomion kuinka vähän kirja-arvioita HS:n sivuille nykyään mahtuu ja kuinka paljon kirjoja Suomessa julkaistaan, tällainen erityispalvelu on silmiinpistävää puffausta. Vaikka Poesia ei ole kaupallinen kustantamo, sen pyörittäjille näkyvyys takaa apurahavirran jäätävälläkin aikakaudella. Ja kaikki se, mitä Poesia saa näkyvyyttä, on kaupallisilta kustantamoilta pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti