KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Turku 2/3: Kirjamessut kassan kautta

Presidentti Niinistö on tuoreeltaan arvioinut tämänsyksyisiä Turun kirjamessuja. Presidentti muistuttaa, että merirosvo Haukio otti ison ja tietoisen riskin houkutellessaan kirjallisuudesta kiinnostuneita kansalaisia Turun rannikolle. Niinistö on luvannut Kultarannassa odottavalle Haukiolle kaiken mahdollisen dollariavun. Kaupalliseen menestykseen yltäneiden Suomen kansalaisten auttaminen on presidentin keskeinen tehtävä, toteaa Niinistö.

Presidentin mielipiteeseen, saati vaimoon, ei voi toimittaja yhtyä. Aiempina vuosina oli kirjamessujen pressi-huoneessa saatavilla kustantajien uutuusteoksia, jotta kriitikko ei aina olisi sen varassa, minkä syksyn kirjoista ennakolta arvelee arvostelun arvoiseksi. Vaan eipä ole enää makupaloja tarjolla, vain lukukappaleita "selailtavaksi".

Se, että kustantajat vuosi vuodelta niukentavat teosten markkinointia ja odottavat kirjailijahenkilöiden edustavan teoksiaan kävelevinä makkaramainoksina, olisi hyvä suurenkin yleisön ymmärtää. Mutta messuilla tämän asiantilan tajuaminen on liki mahdotonta, niin lyhyiksi pätkiksi on kirjallinen julkisuus pilkottu. "Selailtavaksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti