KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kulttuurirahaston kuolleet sielut

Eilen illalla tuli Kulttuurirahastolta pahoitteleva sähköpostipäätös, että ettepäs, hyvä herra, saaneet tälläkään kertaa apurahaa kirjoittamiseenne. Vaan eipä saanut vaimokaan, eikä kukaan muukaan, kävi illan mittaan ilmi, jonka olisimme tunteneet.

Tänään sitten tuli postissa kuin ainakin virallisten eli hesalaisten tahojen piruiluna päällekirjoitus, kun uusimmassa Kritiikin Uutisissa ylistetään miten mahtavia rahasummia SKR jakaa taiteelle ja tieteelle. Eli jonnekin ne miljoonat sitten kuitenkin menevät, ja hyvään tarkoitukseen, jos kerran jopa kritiikin eturintamaa edustava lehti jaksaa suitsuttaa säätiön hyväntahtoisuutta? Vai?

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että Suomen Kulttuurirahasto ei enää jaa lainkaan rahaa eläville ihmisille, vaan vainajille, jotka ovatkin siitä turvallisia tuettaviksi, etteivät ne luo mitään niin kiistanalaista taiteen tai tieteen piirissä, että SKR joutuisi häpeään tukitahona. Kuolleiden taiteilijoiden tukeminen on siitäkin kätevää, että rahat kiertävät entistä nopeammin perikunnalle ja valtiolle, eivätkä jää nuorten boheemien ryypättäväksi.

Reflektoi tässä sitten omaa paikkaasi taiteen kentällä?


"..punchline to a joke in a footnote of a future fan history.."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti