KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta






tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vuonna kahdeksanyhdeksän (opiskelijavappu)


Ryhdyin etsimään 30 vuoden takaista päiväkirjaa, mutta löysinkin vuoden 1989 ja samalla sen harvinaisen lehtileikkeen, jossa minä, Axu ja Jukka poseeraamme Pirkanmaa-kilpailun palkittuina. Siitä tuli eilen täyteen tasan 31 vuotta. Viidennen vuoden opiskelijoille arki oli silloin niin täynnä epävarmuuksia, että Pirkanmaan kirjoituskisassa voittaminen tuntui lisenssiltä taiteilijaelämään. Vaikka enemmän se vappua odottava opiskelijaelämä muistutti taiteilijaelämää kuin mikään sen jälkeen.



"26.4. [1989] Ke. Puolipilvistä, linnut lauloi yöllä. Tiskaan ekan kerran tänä vuonna, aamiaiseksi riisiä ja kalapuikkoja. Töitä olisi. Turhaan kaupunkiin, harjoitukset peruttu ja Dostojevski-luennolle en viitsi mennä kauniilla säällä. Juhon luona asentamassa kirjoituskoneen korjausnauha, viimein onnistun ja huokaan "tekniikan ihmelapsi", sitten istun koneen kannen rikki. Illalla LaardiLoordit, pelataan aamu3:een. Pääsevät Lithornesta kauas Istiaan, pojat väsyneet, tytöt pelaa heti aktiivimmin, riidellään.





27.4. To. Kirjastolla Pirkanmaan palkintojen jako, hurraamme toisillemme, kukaan ei haastattelekaan G:tä, kirjaston nainen kysyy kirjoitammeko [Axu, minä ja Jukka] ryhmänä. Luja lämmin etelätuuli, istun speedway-katsomossa. Siirrän rahaa pankista, kirjeet Miettisille. Frans ja Nöfö tarjoaa teetä & leivoksia, F vähättelee voittoani. Illasta aamuyöhön naputan kriitikko-osuutta graduun.



28.4. Pe. Herään ajoissa, pala makkaraa ja muna, mopolla yo:lle, ennen 7:ää Hämeen alueradioon. Toimittaja Järvinen jututtaa lyhyesti, luen pätkän novellia, ehdin sentään kertoa miestutkimuksesta. Pääteluokassa kopioimassa mielenkiintoisia ohjelmia ja printtaamassa kriitikkoluvun gradusta. Lämmin painostava sää. Nukun muutaman tunnin, luen Jersildiä, illan leffana "Varastettuja suudelmia", Truffaut'n viehättävä kuvau ihmisten herkkyydestä.



29.4. La. Sumu muuttuu sateeksi. Kirjoitan kriitikko-osan loppuun, teen animaatioita MovieEditorilla, F käy kysyy, mutta olen menossa Juholle; päässä yo-lakki punatähdin, repussa oluet ja nakkeja. Juhon luona tehdään riisiä ja mangopikkelsiä, telkassa leffa menee ohi J:n puhuessa syyllisyyksistä, sitten NL-Kanada-jääkiekkoa. Aina kun hurraan neukuille J riistää yo-lakin päästäni.



30.4. Su. Aurinkoista, vaimea kylmä tuuli. Oli tarkoitus aloittaa 7:ltä D&D, herättelin niitä 9:ltä Fransin luota. Ehdin leipoa ja paistaa omenapiirakkaa. peli loppui puol 3, saivat lohikäärmeen munat Kääpiövuorille. Join pelin ajan olutta, sekoileva mutta kirkas olo, tehtiin lounas F:n luona, spagettia ja tonnikalaa. 6:ksi Rantaperkiöön, siellä Jari & Kati, puhuttiin kirjallisuudesta. 8:ksi hevosen lakitus, kiipeän jo rutiinilla, Terhi & Marina laulavat kansainvälisen; G huutaa ylhäältä "humanisti toimii". YO-talolle, pitkään istumista, Katin kaa puhutaan teatterista. Päädyn Kaakinmaalle Teemalaisten sakissa, ja hyvä niin, juodaan Axun tekemää kiljua, sanon olevani tohtori Finckelman. Esaa ei näy.



1.5. Ma. Kommuuni on sekaisin pulloista ja jätteistä, yksi pari nukkuu eteisessä. Talon omaa väkeä näkyi yöllä vain Tiina ja Uusi Sari. 10-11 käyn Annalassa fillarilla, juon oluen ja syön 2 nakkia. 11:ltä piti olla meidän marssi punaisten haudalle, ei ketään näy. Haen 300 mk seinästä, YO-talo, LaardiLoordit, koskenparras, piti pääsemän soutajaksi, mutta G korvattiin Tamyn hallituksen jäsenellä. Särkänniemi Loordien kaa, syöntiä ja Tukkijoki, kuljemme käsi hartioilla taistelumuodostelemassa. Pitseria, kävely, väsynyt riitaisakin tunnelma, saan kylliksi Loordeista ja etenkin F:sta, lähden kotiin.



2.5. Ti. Kopiokoneella Juhon kaa, Varpio vihjaa että kandeisi hakea Nordplus-stipendiä [Tukholmaan]. Aurinkopäivä. Norkoilua alakuppilassa ja ympäristössä, graduseminaari, sieltä kotiin ja renkaan paikkaus, tv-huoneessa "Splash", Jammu kummittelee kännissä, putki menossa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti