KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


tiistai 15. helmikuuta 2022

Vuoden Harrastajateatteri 2022 -tunnustus

 

Nyt sen saa viimein julkistaa: Tukkateatteri on saanut Vuoden Harrastajateatteri 2022 -tittelin.

Tätä tunnustusta jakaa Suomen Harrastajateatteriliitto, jossa arvovaltainen raati käy lävitse jäsentensä hakemukset. Edeltävinä vuosina 2017–2021 tunnustuksen ovat saaneet Mäntsälän teatteri, Lapuan teatteri, Salon teatteri, Lapin ylioppilasteatteri ja Reisjärven harrastajateatteri.


Oheisessa kuvasarjassa Tukan hallituslaiset sekä Vili-jäsen (+ etäosallistujat) kuuntelevat ensin jännittäen, miten sieltä Liitosta päin teatteria kuvaillaan... ja sitten jo hymyillään saadusta tunnustuksesta... ja lopuksi hurrataan. Ihan ilman teatterieleitä.
 
Viikko sitten (9.2.)  SHTL:n etänä järjestetyssä tapaamisessa liiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela kertoi, että Tukka oli kaikkien raatilaisten ykkösehdokas, joten valinta oli helppo. Ja tärkein perustelu oli teatterin kannalta vähintäänkin imarteleva: Tukalla on niin paljon kantaesityksiä, että se erottuu harrastajakentästä. 

 

Näin SHTL kuvailee Tukkaa tiedotteessaan:

"Tukkateatteri kouluttaa aktiivisesti jäseniään ja tarjoaa myös uusille mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaan. He ovat onnistuneet luomaan teatteriinsa innostuneen ja sitoutuneen toimintakulttuurin, mikä näkyy ulospäin laajana tarjontana sekä taiteellisesti että toiminnallisesti. Pandemian aikanakin Tukkateatteri on suunnannut katseensa rohkeasti tulevaisuuteen, ja rajoituksia noudattaen he ovat saaneet teatterin toiminnan pysymään aktiivisena."


Pj Katrin idea aloittaa Tukkateksti-työpaja oman näytelmätuotannon takaamiseksi on osasyy kantaesitysten vahvuudelle. Ideoita on heitelty jopa oman verkossa näkyvän näytelmäpankin perustamisesta. Sitäkin pidemmällä ovat suunnitelmat teatterin brändin kirkastamiseksi, jotta tamperelaisille hahmottuisi millaisilla näytelmillä ja millaisena tilana Tukka on enemmän kuin pelkkä harrastajateatteri. SHTL:n myöntämä titteli osuu sinänsäkin juuri oikeaan hetkeen.
 

Kuten SHTL:n lausunnosta näkyy, Tukan profiilia on korottanut sekin, että olemme sitkeästi pitäneet ovia auki ja jatkaneet esityksiä aina kun koronarajoitukset ovat antaneet vähänkin myöten. Projektikohtaisesti näyttelijät ovat itse päättäneet, että esitys hoidetaan miten pienelle katsojakunnalle tahansa. Ja aplodit teatterin näkyvyydestä Liiton suuntaan täytyy siitäkin antaa Katrille.

 

Nyt vain jännittämään tulevia ensi-iltoja!

 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti