KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2023

Fantastiset vankilat ilmestyi Kulttuurivihkoilta

Kirjani Hitchcock 30 klassikkoa Avain-kustantamolta tuli painosta 30.8.
sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Myöhempien Aikojen Arkipyhien Juhannus
Ensimmäistä kertaa vietimme nyt juhannusta kahdestaan Petäjäharjun mökillä. Sään koleus ei haitannut,  keskikesän hetki tuntui paratiisilta hirsimökin suojissa. Muutamassa päivässä voi kokea myöhempien aikojen kaikki arkipyhät ilman käniseviä lapsia ja kännisiä citynaapureita. Miksi kukaan haluaisi kesältään jotain enemmän?

Niin, ensimmäistä kertaa vietimme juhannusta ylipäänsä kahdestaan - sitten vuoden 2006, jonka oletettavasti vietimme Jänissalon mökillä. Tällaisia torppareita meistä on tullut, onni sisältyy enää tilaisuuksiin käyttää muiden mökkejä kuin omiamme, tilaisuuksiin sulkeutua pois keskiluokan työkulttuurista ja velvollisuusajattelusta, tilaisuuksiin harrastaa kirjaston tuella ja elää apurahojen murusilla. Ja tietysti, mitä enemmän aikaa vietämme mökillä, sitä vähemmän käytämme rahaa, koska muuta kiusausta ei ole kuin hakea aitasta seuraava pokkari tai polkea huoltsikalle ostamaan olutta ja karkkia.

Vieläkään emme saaneet kanoottia järveen, koska luja tuuli ja kylmähkö vesi eivät siihen rohkaisseet. Kävelimme maantietä ees taas, parhaimmillaan 8 km, laiskimmillaan 2 km. Juhannuksena kävelimme kylän kokolle, koska aatto ei vain tuntuisi todelliselta ilman maalaisten pyroteknistä seipäilyä. Takaisin mökissä olimme ja nukahdimme ennen keskiyötä.


Takaisin Suomessa tiesi olevansa heti kun nousi täpötäyteen junaan Kuopiosta: odotti vaan millä kohtaa VR kompuroi tällä kertaa.

Jyväskylän kohdalla se jysähdys sitten tuli, kuulosti siltä kuin silta olisi sortunut vaunujen päälle, mutta sieltä tulikin alas vain ajolangat. Meni 20 minuuttia, että matkustajat uskallettiin päästää kävelemään asemalle ja sitten vielä tasan 40 minuuttia, että saivat bussit korvaamaan edes länteen menevät junavuorot. Mutta kertaakaan mitään ei kuulutettu tai tiedotettu ilmoitustauluilla. Sillä kun VR/Suomi mokaa, se mokaa raskaimmin aina tiedottamisen. Asemalla seisoi sadoittain ihmisiä ja koko ajan tuli lisää, sillä kaikki junat olivat juhannuksen vuoksi loppuunmyytyjä.

Ja siksi tähän maahan on mahdoton kuvitella terroristeja. Mitä ne saisivat tuhotuksi mitä valtion rautatiet, ministeriöt ja kaupunginhallitukset eivät jo tuhoaisi? Miten ne voisivat kylvää pelkoa sellaisten ihmisten välille, jotka viihtyvät parhaiten järvien erottamissa erämaissa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti