KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


tiistai 26. syyskuuta 2017

10 RAKENNEUUDISTUSTA SUOMEN KEHITTÄMISEKSI

Juhlavuoden kunniaksi ehdotan kymmentä rakenneuudistusta Suomen kehittämiseksi vuoden 2018 aikana:
© Soikkeli 2017
  1. Alkon vähittäismyymälöihin rakennetaan terassit ja terassitarjoilu, joissa hinnat ovat puolet keskimääräisistä ravintolahinnoista. Vakioasiakkaat saavat alennuskortit kannabikseen ja bonustarjouksia. Kevyiden huumeiden ylikäyttö siirtyy kotoa valvottaviin tiloihin. Tupakointi sallitaan hautausmailla.
  2. Posti vapautetaan jakeluvelvollisuudesta jokaisen kalenterivuoden heinäkuuksi. Myös juna- , lento- ja lauttaliikenne, työmatkakuljetuksia lukuun ottamatta, suljetaan heinäkuuksi. Kukin tahollaan viettää kesää siellä missä elää eikä siellä missä aikoisi elää.
  3. Suomi ja Ruotsi vaihtavat vuodeksi äärioikeistopuolueita (Persut ja Siniset heille, Sverigedemokraterna för oss) siirtämällä puolueiden jäsenet maiden välillä. Uuden kielen ja kulttuurin opeteltuaan henkilöt palautetaan takaisin kotimaahansa oletettavasti kypsempinä ihmisinä.
  4. Kaikki valtiollinen taiteentuki lopetetaan vuodeksi, mutta kaikki taiteilijoiksi itsensä katsovat saavat kansalaispalkkaa allekirjoitettuaan lupauksen, että pitäytyvät luomasta mitään vuoden aikana. Myös uusien kirjojen kääntäminen, uusien elokuvien levittäminen ja uusien äänitetuotteiden jakelu kielletään vuoden ajaksi. Tutustutaan perinteisiin.
  5. Asevelvollisuus muutetaan kansalaisvelvollisuudeksi, joka koskee myös naisia ja jonka voi suorittaa perinteisten hyökkäys- tai siviilipalvelutehtävien ohella sijaissukulaisena vanhuksille, yksinhuoltajille ja maahanmuuttajille. Pakolaiskiintiö kymmenkertaistetaan. 
  6. Koirat ja yksityisautot luokitellaan käsiaseiksi. Ajokortti edellyttää paitsi kansalaisvelvollisuuden suorittamista myös puhdasta rikosrekisteriä. Yksityisautojen käytölle määrätään sukupuolikiintiöt.
  7. Progressiivisen verotuksen progressiivinen korotus. Enemmän kuin 2 lasta tai 30 metsähehtaaria hankkineille erillinen hiilivero. Parlamenttiin edustajakiintiöt ansiotuloryhmien perusteella.
  8. Kirkot lakkautetaan ja papit toimitetaan terapiaan, kunnes nämä kykenevät selittämään ympäröivän maailman ilman satufantasioita. Uskonto luokitellaan vahvoihin huumeisiin. Uskonnollisiin tilaisuuksiin osallistumisesta langetetaan runoilijoiden keksimiä rangaistuksia.
  9. Saamelaisten asuttamalle pohjoiskalotille haetaan itsenäisen valtion statusta, jonka Suomi pohjustaa lahjoittamalla uudelle valtiolle maat napapiiristä pohjoiseen. Valtioliitto Viron kanssa pohjustaa osaltaan yhteisbalttilaisen (Baltian maat + Pohjoismaat) unionin syntymistä. Ammatti- ja taparikolliset sekä Juha Hurme lähetetään Islantiin.
  10. Suomessa myytävät ja käytettävät mobiililaitteet edellyttävät tuntiresursoitua käyttöjärjestelmää, joka sallii laitteen toiminnan 10 tunniksi viikossa. Mobiiliviihteen ylikäyttö rinnastetaan kulttuuripääoman kasaamiseen: gigalain puitteissa jokainen kansalainen saa omistaa enintään 32 gigaa tekstiä, ääntä ja videokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti