KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


maanantai 21. syyskuuta 2015

Hallitus joka oli maanantai

Eilisessä Hesarissa oli uutisten sijaan hyvä idea, ja sellaisiin ehkä olisikin syytä keskittyä enemmän tällaisena aikana, kun maailmalta ei ole mitään uutta kerrottavaa: lakkautetaan sunnuntait ja säästetään siirtymällä kuusipäiväiseen viikkoon.

Tietysti vieläkin tuottoisampaa olisi lakkauttaa maanantai, jonka aikana syntyy kuitenkin enemmän virheitä kuin myyntikelpoisia tuotteita tai peruskoulunsa päättäviä lapsia.

Tai: lakkauttaa hallitus, joka yhä enemmän muistuttaa kyseistä viikonpäivää.

Mielikuvaa ajankierron oudosta nopeutumisesta vahvisti viikonloppuna se, että kesän lehdet repeytyivät irti puista ja pidimme puolen vuoden asumisen jälkeen tuparit, jonne kaikki eivät päässeet edes paikalle, koska maa kaupunkeineen oli yleis-poliitttisessa-mielenilmaisussa.

Ennen vanhaan sitä olisi sanottu yleislakoksi, mutta lakko-sana on nyt tabu samalla tavoin kuin lamakin. On vain pörssin nousua ja laskua, simuloitua limuelämää vuoristoradalla. Kun sunnuntaina kävin lähikaupassa, oli kylmiön ovessa lappu: tavaroiden toimituksessa on puutteita poliittisen mielenilmaisun vuoksi. Kuulosti samalta kuin että citysomen peukutusten vuoksi lehmät lakkaisivat toimittamasta maitoa.

Mutta kun kerran pörssissäkin parhaat päätökset ovat nykyään huippunopeiden tietokoneiden tekemiä, niin miksi meillä on hallitus, joka tekee päätöksiä yhtä hitaasti ja raskaasti kuin insinöörit ennen vanhaan kännykkämalleja - ja uskoo malliensa ikuisuuteen yhtä kepeästi?

Suomen hallituksen korvaaminen serverikeskuksella olisi tavattoman yksinkertaista. Serverikeskus sijoitettaisiin nykyiseen presidentinpalatsiin, joka on kätevästi meriveden läheisyydessä jäähdytystä varten. Presidentin pellevirka korvattaisiin oikealla duunipaikalla, ylioperaattorin pestillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti