KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


perjantai 3. heinäkuuta 2015

24 tuntia Spartassa

Jyväskylän akateemisessa omajulkaisussa runoilija-tutkija Kristian Blomberg arvioi, että Jyväskylä ei ole enää Suomen Ateena vaan Suomen Sparta.
Nyt kun kreikkalainen elämäntapa on kaikkien huulilla, asia sietää tarkistaa...Klo 12:39 Jätän mukana matkustaneet lapset jollekin naiselle Spartan juna-asemalla. Nainen aikoo viedä lapset eksytettäväksi eteläsavolaisiin metsiin. Mahtavaa!
Lapsenhoitopalvelut spartalaisittain: 5 tähteä ******

Klo 13:10 Istun yliopistomäen korkeimmalla paikalla, joka on näillä leveysasteilla kaunein campus mitä voi kuvitella. Mutta vain yksi yksinäinen spartalainen käyttää maisemaa juosten jumalattomassa helteessä pientä rataa ympäri. Rakennukset ovat tyhjiä ja elottomia.
Akateemiset palvelut spartalaisittain: 5 tähteä ******

Klo 18:30 Etsin päivällistä etnisestä ravintolasta. Ravintola on tyhjillään, mutta tarjoilija ehdottaa minun ennemmin ottavan ruokaa mukaani, ja maksavan siitä vähemmän kuin olisi ravintolalle otollista. Suostun ja otan pussikiinalaisen mukaani puistoon. Herkullista mutta ankeaa.
Ravintolapalvelut spartalaisittain: 4 tähteä ****

Spartan laivasto uhkaa Ateenan muureja


Klo 19:20 Menen taidekapakkaan, jossa läänintaiteilija L on julkaisemassa runokokoelman. L lukee pari kuivahkoa runoa kuivahkon eleettömästi. Baari tarjoilee vetistä hanaolutta eikä kukaan tee tuttavuutta. Kaikki taputtavat äänentoistolle.
Taidepalvelut spartalaisittain: 5 tähteä *****

Klo 20:30 Istun puistossa hotellin vieressä. Ei huvittaisi mennä sisälle, kauniina kesäiltana, mutta ulkonakaan ei ole tekemistä, seuraa tai nähtävää. Sama avata telkka hotellihuoneessa. Juon k-kaupasta hakemani k-oluen.
Viihdepalvelut spartalaisittain: 5 tähteä *****

Klo 07:30 Sänky on mukava, hotelli hiljainen, alhaalla odottaa monipuolinen aamiainen ja tuoreet sanomalehdet.
Hotellipalvelut spartalaisittain: 1 tähti *

Spartalainen lastaa autoonsa viikonlopun ostokset

Klo 12:39 Menen vaimoa vastaan junalle. Muistan, että lapset pitäisi jotenkin löytää sieltä metsistä tämän testikierroksen päätteeksi. Mutta yhtäkään poliisia tai sosiaalivirkailijaa ei päivystä juna-asemalla.
Kiinnitän vaimon huomion toisaalle, tulevaan. Olemmehan matkalla häihin, joissa hurjapäinen RPG-soturi saa omakseen lihatilallisen perijättären, ja niistä juhlista on spartalaisuus kaukana!
Sosiaalipalvelut spartalaisittain: 4 tähteä ****


Yhteenveto: Osallistuvan havainnoinnin perusteella Jyväskylää voi tosiaankin pitää Suomen Spartana, etenkin kontrastissa aiempaan maineeseensa.

Sen perusteella, mitä viikonlopun uutiset kertovat Kreikan Ateenan poliittisesta ahdingosta, sivilisaatiosta syrjäytymisestä ja kasvaneesta muukalaisvihamielisyydestä, voinee Suomen Ateenan tittelin siirtää nyt sitten... Lieksalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti