KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta






keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Neljän miekan tanssi ilmestynyt


Samaan aikaan viidakossa:

●  Neljän miekan tanssi on tullut nyt painosta ja sitä voi ostaa kohtuulliseen hintaan esimerkiksi Holvista. Kuten Paul Laanen julmankomeasta kansikuvasta voi päätellä, romaani on omiaan sekä kauhupitoisista maailmoista että miekkafantasioista pitäville. Yli vuosikymmenen tekeillä ollut romaani oli tarkoitettu balladin tiiviydellä eteneväksi tarinaksi Odius Jumalansurmasta, mutta miekkaleski Adelan osuus kasvoi sitä tukevaksi juonekseen - voidakseni kertoa tarkemmin nelintaisteluista ja Odiuksen kasvatuksesta hovikelpoiseksi taistelijaksi. Itse sanoisinkin kirjan tunnelmaa ennemmin sentimentaalisen ironiseksi kuin ironisen romanttiseksi. Lukuvinkiksi voi antaa, että Adelan ja Odiuksen välinen kasvatusromanssi perustuu nurinkääntöön eräästä suosikkielokuvastani. Lupaan tarjota ison tuopin sille, joka ensimmäisenä tunnistaa mikä elokuva on kyseessä...

● Neljän miekan tanssia esittelen ainakin 18.5. Metso-kirjaston Valokeilassa-estradilla. Varmaan vuoden aikana muuallakin.

● Myös esseeteokseni Suomalainen syykirja on menossa pian painoon. Sen julkistustilaisuus on 2.4. Helsingissä (ravintola Oivassa) yhdessä Kulttuurivihkojen muiden uutuusteosten kanssa.

● Syksyllä ilmestyy tämän vuoden kolmas kirjani, spefi-kirjoitusopas, jonka virallinen nimi on vielä työn alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti