KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024

- helmikuussa hiihtolomaillaan Savossa ja Virossa
- 13.3. käyn teatterissa Helsingissä
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy syksyllä Oppianilta

maanantai 25. helmikuuta 2019

Tallinna jees, Budapest jää

Ehkä Tallinnassa tulisi käytyä useammin Tukholman sijaan, jos sieltä löytäisi oloisensa liikkumatilan yhtä helposti kuin Tukholmasta. Nyt kaikki kokemukset Tallinnasta ovat sellaisia, että tuntee joko itsensä massan mukana ajautuneeksi vodkaturistiksi tai yli-ikäiseksi hipsteriksi. Kielimuuri on korkeampi kuin mitä Unkarinkaan kohdalla, koska ei ole motivaatiota opetella helpointakaan sanastoa. Kuulemma tämä asenne ("Eesti kuulostaa siltä kuin osaisin jo") on meillä suomalaisilla yleinen.

Virossa myydään D.F. Wallacen esseitä R-kioskin lehtihyllyssä!
Viime viikonlopun reissu J&S:n kanssa teki kaupungista taas hieman erilaisen, senkin vuoksi, että ei ollut mitään tarvetta käydä missään erityisesti, ei edes tankata halpisviinoja laivalta, kun saimme pötkötellä paluumatkan hytissä. Hotellikin oli niin erinomainen linnoitus, että saattoi uskoa sen säilyttäneen ilmapiirinsä 1300-luvulta saakka. Aamiaisella istuessa näimme ylioppilaiden kävelevän ikkunan takana miekat kädessä. Sattui olemaan Viron itsenäisyyspäivä, se konservatiivisempi eli vuoden 1918 versio. Toisen sattuman johdosta mukanani oli ties monettako kertaa aloittamani "Book of Duels". Sääli vaan, että sitä vanhan maailman tunnelmaa ei Tallinnassa koe senkään vertaa kuin Tukholmassa. Niin paljon rankkaa lähihistoriaa törröttää välissä. Ja miljoona vodakturistia jonossa takana.

Nyt Tampereelle hiihtolomaviikkoon asettuminen tuntuu tuplasti oudolta, koska on tottunut viettämään tätä lomaviikkoa Savossa, monesti mökiltä käsin talven lyhenemistä katsellen. Nyt katselemme Oscar-gaalankin kotikatsomossa. Lapsi sairastaa vatsataudissa, minä sorttaan kirjailijoita excelillä. Nyttemmin asiatkin käyvät työstä, kun ei ole enää työasioita, vaan pelkkää halpiselämää.

Äsken Ryanair ilmoitti, että huhtikuussa aikomani halpislento (27 e meno) Budapestiin siirtyisi yöhön. Painoin refund-linkkiä. Jos lentoyhtiö peruu KAHDEN KUUKAUDEN päässä olevan lennon, se ennustaa moisen yhtiön lähestyvää mahalaskua. Pitäkää fasistinen halpisvaltionne joka pyörii halpisyhteyksien varassa. Minä taidan mennä metsään huhtikuussa, ehkä mökillekin, vaikka siellä tulemme olemaan vastaisuudessa ikäänkuin uudisasukkaita, kun mökkiresidenssin viimeinenkin perustaja kuoli.

Unkarin mukana maailmastani katoaa kyllä yksi ilmansuunta täydellisesti. Mutta niinhän tältä maailmalta suunnat ovat hukassa muutenkin, muiltakin.  Tallinnan  lautta on nopeampi kuin Helsingin juna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti