KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


torstai 14. maaliskuuta 2024

Käsi käy terapiassa

 

"Erittäin todennäköisesti ei ole hermopinne", sanoi fysioterppa, koska käden jännite ja kipu eivät tunnu niskassa ja koska käden liikkuvuus on edelleen hyvä. Hauiksesta hän löysi erittäin kipeän kohdan, jonka jouduin määrittelemään omatohtorimaisesti tuntuvan 7 tai 8 kipuasteikolla. Muuta asiantuntemusta ei omaan kehoon ole edes tällaisessa tilanteessa. Se jos mikä on raivostuttavaa. 

Ja se, miten itse kukin hahmottaa ääripäät tällaisiin asteikkoihin, sisältäisi koko ihmiskunnan historian.
 
Enimmän aikaa tuntuva jomotus voisi olla 1 tai 2, mutta kun yöllä yrittää nukahtaa ja saada käden oikeaan asentoon niin se 1 tai 2 voisi olla yhtä hyvin 7 tai 8 sekin. Kipulääke tietty pehmittää kivun pois 20 minuutissa, mutta yleensä moisia lääkkeitä määrätään kuulemma vain viikoksi.
 
En enää muista mikä oli termi jota fysioterppa käytti kuvaillakseen todennäköistä vaivaani, mutta hermo on ilmeisesti jäänyt lihasten väliin jollain tapaa. Kai sitten varsinainen 'hermopinne' on isompi ja erityisempi trauma.
 
Hän myös sanoi, että viikko on lyhyt aika ongelmatilanteen muuttua miksikään, mutta jos todennäköinen syy on tablettikoneen liiallinen hauista jännittävä käyttö, on kone jätettävä sivuun toistaiseksi. Läppäristä en tullut kysyneeksi. Samalla tavoin vasen käsi jännittyy näppiksen yllä, kun en ole koskaan oppinut lepuuttamaan ranteita kirjoittaessa.
 
Sovin kahden viikon päähän seuraavan tapaamisen, johon saakka sain kotitehtäväksi tehdä kolmea harjoitusta: hauiksen jännittämistä 15 sekuntia kerrallaan, ojentajalihaksen vastaavaa jännittämistä, sekä molempien käsien rytmikästä kiertoliikettä sivuille ojennettuina.
 
Epäilemättä tämä näppistyöläisen elämäntapa pitäisi muuttua täysin, jotta tästa kiroukselta tuntuvasta yksikätisyydestä toipuisi.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti