KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- tietokirjani Eroottinen elokuva on ilmestynyt
- Muoniossa 27.7.-2.8.
- Tukkateatterin "Olipa kolmannen kerran" 8.8.
- Mökillä Savossa 9.-12.8.
- Helsingissä 13.8.


perjantai 26. heinäkuuta 2013

Savossa 13.-25.7.2013


Savossa 13.-25.7.2013

Tämä mökkiretki ei onnistut yhtä aurinkoisesti ja kirjallisesti kuin edellinen. Koillisen puoleinen tuuli puhalsi koko Suomesta helteen etelämmäksi, ja toi mukanaan sateita kuin oltaisiin jo syyskuun puolella. Siirryimme suosiolla mökiltä takaisin Kuopioon yhdeksi väliviikonlopuksi, missä oli sentään se etu, että lapsi oli osan aikaa isovanhempien ohjauksessa. 22.-25.7. vietimme vielä helteistyviä päiviä Pajulahdella.

Kirjavalintoina mukana oli tarkoituksellisen  kevyttä ja kierrätettävää, Gillian Flynnin megasuosion saanut "Kiltti tyttö" ja Reedin oudonpuoleinen jatko-osa kovan scifin klassikolleen "Marrow". Flynnin kirja oli - bloggareiden kieltä siteeratekseni - "aivan kamalaa paskaa", niin tyhjänpäiväinen juuri markkinagenressään, että sietäisi pyytää rahat takaisin, jollen olisi ostanut kirjaa käytettynä netin kautta. "Kiltti tyttö" on käytännössä sekoitus sinkkuromanssia ja avioliittoromaania eikä tietenkään mikään tarmoton teos NIISSÄ lajeissa, mutta trillerinä - ja romaanina - kirja on totaalisen tyhjänpäiväinen. Lähiten se muistuttaa David Nichollsin "One Day" -teosta, jossa niin ikään lukija saa puntaroida mitä ERILLÄÄN seilaavat rakastavaiset tahoillaan oppivat. Mutta sanoa "Kiltti tyttö" -pokkaria trilleriksi on yhtä kohtuutonta kuin väittää Nichollsin teosta tutkielmaksi gregoriaanisen kalenterin runollisuudesta.

Reedin kirja oli sekin lähes yhtä iso pettymys, ja luin sitä lähinnä selaillen, etsiskellen hienoimpia yksittäisiä kuvauksia aurinkokunnan kokoisista avaruustaisteluista. Niitäkin on varsin vähän verrattuna "Marrowiin". Kaikeksi onneksi Pajulahden mökin kirjahyllystä löytyi teoksia, jotka olin ennakoivasti valinnut professori K:n postuumista kokoelmasta lähetettäväksi tälle mökille, siis kesäklassikkoja kuten Ninin "Erotica" ja Goethen "Vaaliheimolaiset". Näitä kahta voi hyvin lukea jos on romanssien sekakäyttäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti