KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TULEVIA TAPAHTUMIA

10.-21.6. Mökillä
26.6.-3.7. Saksassa (München, Würtzburg, Lyypekki)

torstai 15. kesäkuuta 2017

Tarvitaan 4 täyttämään pedon luku

4 karhua naamioitui 1 rusakoksi!

Näimme kukkaloiston ja rikkavihreän nousevan mökkimaalle muutamassa päivässä. Lisäksi tarvittiin muutaman päivän vesisateet. Ei sitä vettä paljoa tullut, mutta se räjäytti vihreän, tihensi havumetsän lauluntäyteiseksi luonnontilaksi. Mökin ikkunasta ei nähnytkään enää kauemmalle sieponpöntölle.

Kesä tapahtui taas niin nopeasti, ettei sen todellisuutta voi jälkikäteen hyväksyä, ei jäljitellä millään kuvalla tai kielellä. Jo viikon päästä päivät lyhenevät päistään. Jo viikon päästä kesä mahdollisuuksina on ohitse.

Mutta todeliseksi kesä muuttui vasta toissapäivänä, kun naapuri ajoi pihaan mönkijällä varoittaakseen tien toisella puolella nähdyistä karhuista. Että kompostiin ei kalanperkeitä. Että pitää meteliä postilaatikolle mennessä.

Että sellaista. Epätodellista, koska huvittavan tuttua Joidenkin Toisten Ongelmana. Todellista, koska karhuja oli liikkeellä täsmälleen neljä.

Jos niitä olisikin ollut vain yksi, se olisi kuulostanut eksyneeltä kesätoimittajalta. Tai jos karhuja olisi ollut kaksi, ne olisivat vaikuttaneet pakenevalta pariskunnalta. Tai jos kolme, ne yhdessä edustaisivat ikonista "karhuutta",  välttämättöntä osaa talousmetsän lavastuksesta.

Vaan että NELJÄ karhua? Se kuulostaa petoeläinten liivijengiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti