KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TULEVIA TAPAHTUMIA

26.1.-16.3. Juhlakattaus-näytelmässä (Tukkateatteri)
02.2.-13.4. Dekkarityöpaja työväenopistossa
23.-24.2. Tallinnassa J&S&S:n kanssa
28.2. Isänmaan miehet ilmestyy Vastapainolta
2.3. Ehkä Helsingissä teatterimatkalla.
17.-21.4. Balatonilla. Viimeisen kerran. Taas.

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Mistä puhdas vesi tulee?

Vähänhän se käy sääliksi, ei ihmisiä, mutta niiden metsiä, että kesä on edelleen niin etäällä. Tänään näin ensimmäiset hyttyset, kun hikoilin puita sahatessa. Pääskysestä en häivääkään.

Luin aitan rappusilla ja aurinko porotti otsaan. Niin se tuntuisi talvellakin. Vasten hirsikertoja. Vasten vapautta jota ei tunne tunteneensa.

Tuuli on puhaltanut pohjoisen puolelta perjantaista. Oikeastaan se on puhaltanut tammikuusta saakka. Hiihtolomalla piha oli yhtä paljas taivasta myöten kuin huhtikuun lopulla, tai nyt kesäkuussa, kun metsä on yhtä alastoman vihreä kuin mitä taivas sininen.

Vesi on järvellä korkealla, tuoksuvadelmissa nuput turpoavat, ja kello viideltä joutuu heräämään ensimmäisten pesänetsijöiden viserrrykseen. Jopa käki kuuluu salmen takaa ja taivaanvuohi mäkättää matalammalta kuin koskaan. Vain pääskysistä ei häivääkään. On liian jäätävää.

Eilen avasin vedet. Ohjeiden mukaan sitä pitäisi juoksuttaa kuution verran, mutta se oli lasinkirkasta jo ensimmäisen sankollisen jälkeen. Keräsin kaksi saavillista, saunaan ja sen boileriin. Sitten keitin kahvit. Ero salmelta otettuun sumppiin oli aromikas.

Vasta silloin ymmärsin miten turvallisen huokoinen tämä mökki oikein on. Miten huomaamatta sähkö, vesi ja digi pääsevät lävitse sen hirsikerroista, vaikka hiiret ja myyrät eivät.

Mistä se puhdas vesi oikein tulee niin puhtaana, jos nämä metsät ja järvet ovat kirkkaampia kuin maailma niiden ympärillä? Mistä saisi yhtä puhtaana uutiset? Pelkän sään, ei mitään muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti